Лайм

Як зробити смачний плов у мультиварці: рецепт і режими приготування

Приготувати цю східну страву буде не складно

Якщо ви не знаєте, чим здивувати свою сім'ю після низки великодніх застіль, приготуйте на вечерю смачний і ситний плов. А полегшити це завдання допоможе мультиварка, в якій зробити цю страву буде простіше простого. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Найпростіший рецепт плову в мультиварці - це приготування в режимі "Плов" (займе близько години). Однак його можна приготувати і на інших режимах.

Інгредієнти: куряче філе (500-600 г), рис (2 склянки), морква (3-4 шт.), цибуля (2 шт.), рослинна олія (0,5 склянки), часник (1 головка), спеції (за смаком), каррі (1 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Овочі промиваємо під проточною водою. Цибулю чистимо від лушпиння, ріжемо дрібними кубиками. Моркву чистимо від шкірки, промиваємо, ріжемо соломкою.

Рис промиваємо до прозорої води - близько 4-5 разів. Куряче філе миємо, обрізаємо хрящі, зайвий жир, нарізаємо акуратними шматочками. Наливаємо в чашу рослинну олію.

Частину цибулі викладаємо в чашу мультиварки, включаємо режим "Смаження" або "Випічка", виставляємо час 10 хвилин. Обсмажуємо цибулю, періодично помішуючи її, щоб вона не пригоріла, потім додаємо до неї нарізане куряче філе, обсмажуємо з усіх боків, потім виймаємо.

Додаємо туди цибулю та моркву, обсмажуємо. Додаємо до протушених овочів спеції за смаком і куряче філе, заливаємо водою, включаємо режим "Тушкування" на 15-20 хвилин. Потім додаємо промитий рис, зубчики часнику або головку цілком. Щоб плов вийшов золотистого кольору, також можна додати каррі.

Додаємо воду і ставимо на режим "Варіння", "Каша" або "Тушкування" ще на хвилин 20-30 - до готовності рису. Подаємо так чи зі свіжою зеленню.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні