Лайм

Як приготувати вдома вологий торт П'яна вишня: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Кожен із нас пам'ятає улюблені солодощі з дитинства: зефір, тертий пиріг або бабусині пиріжки. Тому побалуйте і своїх дітей смачненьким: якщо ви вже готували вершковий торт Пташине молоко, цього разу зробіть пікантний торт П'яна вишня з шоколадним бісквітом. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти для коржів: яйця (3 шт.), цукор (2 склянки), борошно (3 склянки), молоко (1,5 склянки), олія (150 мл), вода (1 склянка), какао-порошок (100 г ), розпушувач (1 ч. л.), сода харчова (1 ч. л.).

Інгредієнти для крему: какао-порошок (3 ст. л.), вершкове масло (250 г), згущене молоко (380 г).

Інгредієнти для начинки та прикрашання: вишня (3 склянки), коньяк (4 ст. л.), кокос (10 г).

Інгредієнти для глазурі: какао-порошок (2 ст. л.), вершкове масло (50 г), шоколад (100 г), цукрова пудра (4 ст. л.), крохмаль (1 ст. л.).

Також знадобиться форма для випікання діаметром 24 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такого десерту необхідно взяти свіжу чи заморожену вишню. Свіжі ягоди очищаємо від кісточок, а заморожені розморожуємо та віджимаємо усю зайву рідину. Декілька вишень залишаємо для декору, а решту заливаємо коньяком і залишаємо приблизно на добу в холодильнику.

Готуємо бісквіт: в одній мисці змішуємо просіяне через сито борошно, розпушувач, цукор, какао і соду. В іншій – всі рідкі інгредієнти: яйця, попередньо розбивши їх вінчиком, рослинну олію та молоко, ретельно перемішуємо. Потім вливаємо їх у сухі інгредієнти і замішуємо тісто ложкою або за допомогою міксера. Додаємо поступово окріп, продовжуючи вимішувати його.

Духовку наперед розігріваємо до 200°С.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто і розрівнюємо силіконовою лопаткою. Ставимо її в гарячу духовку і випікаємо приблизно 1-1,5 години, перевіривши в кінці готовність дерев'яною шпажкою - вона має бути сухою.

Бісквіт дістаємо і чекаємо, поки він охолоне.

Потім вирізаємо з широкої частини весь м'якуш, залишаючи боки і дно торта. М'якуш складаємо в тарілку і перетираємо руками в крихту, потім додаємо до нього вишню в коньяку.

Для приготування крему вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури. Збиваємо м'яке вершкове масло міксером, потім додаємо до нього згущене молоко та какао. Готовий крем накриваємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник.

Змішуємо готовий крем із розкрошеним шоколадним бісквітом та вишнею, щоб ягоди рівномірно розподілилися по всій поверхні. Потім заповнюємо основу торта, вирівнюємо силіконовою лопаткою. Накриваємо зрізаною раніше верхівкою.

Для приготування глазурі розтоплюємо вершкове масло - це можна зробити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Змішуємо в мисці какао, цукрову пудру та крохмаль, потім додаємо їх поступово в розтоплене масло. Розламуємо на часточки шоколад і також відправляємо туди, перемішуємо доти, доки він повністю не розтане.

Виливаємо глазур на торт і розрівнюємо лопаткою. Прикрасити можна вишнями та кокосовою стружкою. Ставимо торт у холодильник на кілька годин, щоб глазур та крем застигли.

Подаємо до столу, нарізаємо порційними шматочками та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників