Лайм

Готуємо вдома оригінальний шоколадний медовик: простий рецепт торта

Поекспериментуйте зі звичним смаком

Напередодні новорічних та різдвяних свят необхідно ретельно продумати меню і, звичайно ж, урізноманітнити його різними солодощами. І якщо ви вже балували близьких медовиком зі сметанним кремом, цього разу приготуйте шоколадний варіант цього десерту. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти для коржів: борошно (350 г), какао (30 г), цукор (120 г), мед (70 г), вершкове масло (100 г), сода (5 г), розпушувач (5 г), яйця (2 шт.).

Інгредієнти для крему: молоко (500 мл), яйця (3 шт.), кукурудзяний крохмаль (40 г), цукор (120 г), ванільний цукор (15 г), вершкове масло (150 г), чорний гіркий шоколад (100 г).

Інгредієнти для шоколадного ганаша: чорний гіркий шоколад (200 г), вершки 33-35% (200 г).

Також знадобляться ягоди, фрукти, шоколад та горіхи для прикрашання.

Фото: pinterest.com

Приготування:

У мисці змішуємо просіяне через сито борошно, розпушувач і какао-порошок.

Підготавлюємо водяну баню і ставимо на неї іншу миску або каструлю, в яку висипаємо цукор, вершкове масло та мед. Розтоплюємо на слабкому вогні, поки маса стане однорідною.

У третю миску розбиваємо яйця і злегка збиваємо вінчиком, щоб білок і жовток з'єдналися. Вливаємо тонкою цівкою яєчну масу в вершково-медову, не забуваючи при цьому помішувати. Додаємо соду та проварюємо близько 10 хвилин. За цей час вона повинна сильно збільшитися в обсязі та почати пінитися.

Знімаємо каструлю з водяної бані, змішуємо її вміст із сухими інгредієнтами. Замішуємо тісто і ділимо його на 8 рівних частин. Кожну частину загортаємо в харчову плівку та відправляємо у холодильник приблизно на 30 хвилин.

Через зазначений проміжок часу дістаємо їх і розкочуємо на пергаменті або силіконовому килимку: товщина - приблизно 2-3 мм, діаметр -18-20 см. Кожен корж викладаємо на деко, застелене пергаментним папером, і рясно наколюємо виделкою, щоб у процесі випікання тісто не піднімалося пухирями.

Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо кожен корж приблизно 8-10 хвилин. Дістаємо, чекаємо, поки вони охолонуть і обрізаємо краї за шаблоном, щоб не було нерівностей.

Для приготування заварного крему беремо маленький сотейник і ставимо його на плиту, наливаємо молоко і доводимо майже до кипіння.

У миску висипаємо цукор, крохмаль, ванільний цукор і додаємо яйця, злегка розмішуємо вінчиком. Потім додаємо трохи теплого молока, перемішуємо і кілька разів вливаємо молоко, продовжуючи помішувати. Переливаємо суміш назад у сотейник і ставимо на плиту. Проварюємо, помішуючи, поки вона не загусне.

Шоколад ріжемо або ламаємо на шматочки, розтоплюємо в мікрохвильовій печі. Додаємо його в заварний крем, перемішуємо і чекаємо, поки він охолоне.

В іншому посуді збиваємо вершкове масло - воно має стати пишним і побіліти. Потім з'єднуємо масло і шоколадний крем, продовжуючи збивати все разом міксером.

Починаємо збирати торт – для цього знадобиться кулінарне кільце чи форма з високими бортами. Викладаємо перший корж, рясно змащуємо його кремом, потім другий і т. д. Залишаємо його на декілька годин при кімнатній температурі, потім забираємо в холодильник на 8-10 годин.

Для того, щоб надати тортику гарного вигляду, покриємо його шоколадним ганашем. Для цього добре підігріваємо вершки в каструлі на плиті, додаємо в них шматочки шоколаду і чекаємо, поки вони розтануть. Перемішуємо масу силіконовою лопаткою для однорідності. Знімаємо з вогню і чекаємо, доки охолоне.

Дістаємо шоколадний медовик із холодильника і покриваємо ганашем, а також прикрашаємо горіхами, шматочками шоколаду, фруктами або ягодами.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Підживлюють перед початком цвітіння: як зробити добриво з дріжджів для помідорів

Як приготувати різні варіанти добрива з дріжджів, які корисні властивості вони мають, а також як його застосовувати для томатів  

Як приготувати ніжні та корисні котлети з червоної риби і броколі: простий рецепт

Червона риба та броколі в котлетах нададуть їм особливо ніжного смаку та аромату – рецепт цієї страви варто випробувати

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці