Лайм

Як зробити вдома вишневий торт Монастирська хата: простий рецепт

Десерт не залишить байдужим нікого

Якщо ви вже приготували ніжний торт Карпатка із заварним кремом, цього разу здивуйте себе новим рецептом. Наприклад, зробіть популярний торт Монастирська хата, який точно сподобається любителям вишні.

Щоб бажання освоїти цей рецепт було ще більшим, давайте дізнаємося, звідки у цього десерту з'явилася така унікальна назва. Справа в тому, що раніше господині використовували для начинки не вишню, а чорнослив. Цей продукт був символом чернецтва, чорних ченців та духовенства. А оскільки торт нагадує нам хату, виходить, торт Монастирська хата – символ ченців, які знаходяться у хаті.

Фото: wikipedia.org

Рецепт торта: для тіста візьміть 200 гр. сметани, 250 гр. вершкового масла, 4 склянки борошна, третину ч.л. соди, 1 склянку цукру, щіпку солі.

Для начинки знадобляться: вишня заморожена – 600 гр. без кісточок, крохмаль – 1 ст. л.

Для крему: 700 гр. сметани, 1 склянка цукрової пудри, 1 пакетик ванільного цукру.

Для прикраси: шоколад (краще взяти темний).

Спочатку змішайте сметану із содою. В окремій ємності збийте міксером м'яке масло, додайте цукор і сіль. З'єднайте масло зі сметаною, потім поступово додавайте в цю суміш просіяне борошно. По консистенції тісто має вийти пластичним та м'яким. На 2 години тісто поставте у холодильник.

Фото: foodandmood.com.ua

Для приготування крему сметану, цукрову пудру та ванільний цукор збийте віничком. Приберіть крем на деякий час у холодильник.

Через 2 години діставайте тісто з холодильника та розділіть його на три рівні частини. Дві поверніть назад у холодильник, а третю розкатайте та розріжте на 5 частин.

На смужки викладайте заморожену вишню - її потрібно змішати з крохмалем, можна додати цукрову пудру. Потім защипніть краї смужок з тіста, щоб вишня опинилася всередині.

"Колоди" складіть на лист і ставте в розігріту на 180 градусів духовку. Час приготування – 25 хвилин. Аналогічний цикл дій необхідно зробити і з рештою тіста.

Фото: foodandmood.com.ua

У результаті у вас має вийти 15 "колод", які тепер потрібно з'єднати між собою. Візьміть 5 штук і змастіть сметанним кремом, потім зверху викладайте чотири… Продовжуйте так доти, доки не отримаєте ту саму "хату". Останній шар за бажання прикрасьте тертим шоколадом. Можна куштувати домашній торт!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину