Існує безліч рецептів випічки з яблуками, від простої шарлотки до хитромудрого баварського пирога з ніжним кремом. Якщо вам подобається експериментувати на кухні, радимо приготувати яблучний пиріг з карамеллю - вона підкреслить насолоду яблук і зробить їхній смак ще більш насиченим.
Інгредієнти для тіста (на 8 порцій): 300 г борошна, 1 пачка вершкового масла, 2 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. солі, 1 ст. л. яблучного оцту, 6 ст. л. холодної води.
Інгредієнти для начинки: 6 яблук солодких сортів (Гренні Сміт, Гала) очищених та тонко нарізаних, 50 г коричневого цукру, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю, 1 ч.л. кориці, 1/2 ч. л. екстракту ванілі, 1/4 ч. л. солі, 120 г карамелі, 1 яйце.
Приготування
У великій мисці змішайте борошно, цукор та сіль. Додайте масло, розімніть його в борошняній суміші, доки не сформуються шматочки розміром з горошину. Додайте оцет і крижану воду по 1 столовій ложці за раз, поки тісто не почне збиратися і стане вологим, але не липким. Суміш буде розсипчастою.
Викладіть тісто на злегка посипану мукою поверхню, сформуйте 2 кульки однакового розміру і розкачайте в диски (переконайтеся, що на них немає тріщин).
Накрийте плівкою і поставте в холодильник, доки тісто не стане дуже холодним.
Розігрійте духовку до 200 °С, поставте лист на середню решітку.
Велику сковородку прогрійте на середньому вогні, додайте яблука, коричневий цукор, лимонний сік, крохмаль кукурудзяний, корицю і сіль. Готуйте, поки рідина не загусне, а яблука не стануть м'якими. Це триватиме 12-15 хвилин.
На злегка посипаній борошном поверхні розкотіть один диск тіста в коло діаметром 30 см. Перекладіть його на форму для випічки діаметром біля 25 см і обережно підігніть краї, сформувавши бортик. Викладіть яблука шаром поверх тіста, потім полийте карамеллю.
Розкотіть другий диск тіста в круг діаметром 30 см. Наріжте його на 10 смужок. Викладіть 4 смужки тіста на яблука. Підніміть першу та третю смужки і покладіть під них п'яту у протилежному напрямку. Відігніть другу і четверту смужки і протягніть шосту. Повторіть зі смужками, що залишилися, щоб вийшло акуратне плетіння. Відріжте смужки, що виступають, і притисніть їх до бортика.
Змастіть плетіння яєчною масою і посипте цукром. Помістіть форму для випічки на розігріте деко і випікайте, поки скоринка не стане дуже золотистою, а начинка не почне братися бульбашками. Це триватиме приблизно 50 хвилин. Якщо кірочка починає швидко темніти, накрийте нещільно фольгою. Дайте пирогу охолонути на ґратах перед подачею на стіл.
За бажанням подавайте з карамеллю або кулькою морозива.
- Читайте, як приготувати вдома вологий торт П'яна вишня.
- Також спробуйте рецепт оригінального шоколадного Медовика.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.