Лайм

Готуємо легкий бульйон із фрикадельками після застіль: простий рецепт

Тарілочка такої страви і ви знову будете добрі та веселі

Після ситного новорічного застілля хочеться чогось легкого, наприклад, супчика. Раніше ми розповідали, як приготувати похмільний суп з розсолом, а тепер поділимося простим рецептом бульйону з фрикадельками.

Бульйон з фрикадельками - інгредієнти: яловичина (300 г), філе курки (200 г), морква (50 г), цибуля ріпчаста (1/2 шт), часник (1 зубчик), перець горошком (3 шт.), лавровий лист (1 шт.), приправа для бульйону (за смаком), сіль (за смаком), вода (1,5 л).

Фото: Pixabay

Як приготувати бульйон:

М'ясо пропустіть через м'ясорубку, посоліть та перемішайте. З готового фаршу сформуйте фрикадельки невеликого розміру.

У каструлю з водою покладіть половинку цибулі, моркву, крупно нарізану, лавровий лист, перець горошком і доведіть до кипіння. Після закипання варіть приблизно 10-15 хвилин, після чого закиньте фрикадельки. Готуйте ще півгодини на слабкому вогні. Посоліть, додайте спеції для супу та зніміть з вогню. При подачі вареної цибулі в тарілки можна не класти.

Якщо хочете, щоб бульйон був густішим, додайте трохи локшини або вермішелі. Зробити це потрібно у середині приготування страви.

  • theLime також підібрав для вас три рецепти легких супів, які допоможуть відновитися та відпочити після святкового застілля: з брокколі, з грибами та з гарбузом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати