Лайм

5 фруктів, які незвичайно доповнять солоний салат

Урізноманітнюйте раціон новими смаками

Якщо ви вже побалували своїх близьких смачним салатом з куркою та корейською морквою, цього разу пропонуємо спробувати щось незвичайне. theLime знайшов у мережі оригінальні солоні салати з фруктами, які сподобаються навіть найдосвідченішим гурманам.

Ананас

Це один із найпопулярніших фруктів для приготування салатів. Інгредієнт добре поєднується з птицею та м'ясом, цукровою кукурудзою. Не обов'язково купувати свіжий фрукт, адже можна взяти консервовані кільця ананаса. Фрукт можна вживати навіть на дієті, тому що він ефектно спалює жири і містить мінімальну кількість цукру.

Для салату з кукурудзою, тунцем та ананасом знадобиться: 1 банка кукурудзи, тунець, листя салату, червона цибуля, 1 банка консервованого ананасу. Все ретельно перемішати та заправити оливковою олією. Також можна скуштувати лимонну заправку.

Фото: Pinterest

Грейпфрут

У складі цього фрукта міститься унікальна речовина – нарингін. Він розщеплює жири, активізує роботу печінки. Цитрус має кислуватий смак, що зробить салат легким і водночас додасть страві пікантності.

Можна спробувати приготувати наступний рецепт із використанням цього фрукта: взяти сьомгу, грейпфрут, огірки, помідори, лимон, заморожений шпинат, базилік. Всі інгредієнти змішати в одній ємності та заправити оливковою олією.

Фото: Pinterest

Авокадо

Унікальний фрукт містить багато жирів. Численні дослідження довели користь авокадо щодо зниження ваги та зменшення ризику серцево-судинних захворювань. Смак фрукта багато хто називає нейтральним, зате в салатах він добре відтіняє смак інших продуктів. Як правило, з ним готують легкі, ситні закуски.

Для приготування салату із сочевиці, з авокадо, лаймом та кінзою візьміть: авокадо, сочевицю, червону цибулю, лайм, кінзу та чорний мелений перець. Заправте страву оливковою олією.

Фото: Pinterest

Яблуко

У цьому фрукті містяться вітаміни A, С, В1, В2, РР та Е, а також магній, фосфор, йод, залізо, селен, калій, кальцій та цинк. Яблуко покращує роботу мозку та зміцнює серцево-судинну систему. Фрукт підходить для багатьох салатів та поєднується практично з будь-якими продуктами.

Для салату з буряків, сочевиці та яблук знадобиться: буряк, сочевиця, яблука, базилік, зелена цибуля та яблучний оцет. Заправте все це трьома столовими ложками оливкової олії.

Фото: Pinterest

Ківі

В одному фрукті міститься добова норма вітаміну С, а також нікотинова кислота, вітаміни А, Е, РР, вітаміни групи В, калій, кальцій, залізо та магній. При цьому він має низьку калорійність – у 100 г плода лише близько 15 г цукру. Дієтологи високо цінують ківі за антиоксиданти та унікальні ферменти.

Для приготування салату "Африка" візьміть: куряче філе, ківі, яблуко, твердий сир, яйце відварене, корейську моркву. Спочатку викладіть у ємність порізану курку та змастіть майонезом – це буде перший шар. Потім викладіть ківі другим шаром. Для третього шару візьміть натерті на білки, змастіть майонезом. Четвертий шар – натерте яблуко. Для п'ятого шару знадобиться натертий сир, зверху змастіть майонезом. Шостий шар - морква по-корейськи, порізана якомога дрібніше. Останній шар – це потерті жовтки та майонез.

Фото: Pinterest

  • 7 легких страв для розвантаження після свят. Додайте в раціон смачні салати, супи, рибу та птицю.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Принесе фінансові можливості: яким знакам Зодіаку пощастить з грошима у травні

Овнів, Козерогів та Близнюків чекає фінансовий успіх у травні - астрологи поділилися прогнозом для цих знаків Зодіаку

Щоб паска на Великдень вдалася: секрети ідеальної випічки від Лілії Цвіт

Через якісь помилки та поширені причини не піднімається тісто на паску, а випічка тріскається, западає всередину або підгоряє  

Якщо набридли джинси: який вигляд мають наймодніші штани сезону

Які фасони жіночих штанів приглянути на весняний сезон, а також з чим їх поєднувати, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу