Солодкі десерти можуть бути не тільки смачними, але й корисними. Мікробіологиня та кандидат біологічних наук Олена Лівінська поділилася одним із таких рецептів.
У своєму блозі в Instagram експертка розповіла, як у домашніх умовах приготувати домашнє печиво, в якому міститься багато клітковини, вітамінів групи B, магнію, мангану, цинку. Також для печива знадобиться насіння соняшника – суперджерело вітаміну Е.
Окремо Лівінська висловилася з приводу цукру, який теж є у складі смачного десерту: “Так, у складі присутній цукор. Але його кількість – на рівні 10-12%, що значно менше кількості цукру у будь-якому печиві, яке ви знайдете в магазині. А масло є джерелом насичених жирів, але його кількість тут теж є досить помірною", - пояснила детальніше мікробіологиня.
Інгредієнти: 200 г вівсяних пластівців, 100 г очищеного насіння соняшника, 50 г насіння кунжуту, 80 г цукру, 80 г борошна (краще цільнозернове), 100 г масла, 2 курячих яйця, 1 ч л розпушувача.
Приготування: всі компоненти необхідно змішати в окремій ємності. Після чого можна переходити до виготовлення самої випічки: з тіста, що вийшло, формуємо печиво і викладаємо його на деко, заздалегідь покрите пергаментним папером. При цьому руки краще злегка змочити водою – так тісто не прилипатиме. Товщина печива в ідеалі має вийти не більше 1-2 сантиметрів. Інакше десерт не пропечеться рівномірно. Готувати печиво потрібно у духовці 20-30 хвилин. Страва готова, приємного апетиту!
- Дізнайтеся, як приготувати рулет з маком. Страва, яка точно сподобається вашим близьким і урізноманітнить домашнє меню.
- А також спробуйте приготувати смачний торт із печива та згущеного молока без випічки. З таким рецептом упорається навіть підліток.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.