Лайм

Печемо до чаю здобний рулет із маком: простий рецепт

Знадобиться зовсім небагато часу

Іноді визначитися з вибором десерту до чаю буває не так просто. Якщо ви вже готували ніжний штрудель з вишнею та горіхами та апельсиновий кекс з йогуртом, то theLime готовий поділитися ще одним смачним рецептом. Здобний рулет з маком – страва, яка точно сподобається вашим близьким та урізноманітнить домашнє меню.

Інгредієнти для тіста: 250 мл. молока, 7гр. сухих дріжджів, 500 гр. борошна, 1 яйце, 100 гр. вершкового масла, 75 гр. цукру.

Інгредієнти для начинки: 320 гр. маку, 150 гр. меду, 100 гр. вершкового масла, 7 ст. ложок цукру, 250 мл. молока.

Фото: Pinterest

Як приготувати рулет з маком?

Для початку підігрійте молоко та розчиніть у ньому дріжджі. Додайте туди 250 гр. борошна і добре перемішайте. Цю суміш поставте в тепле місце та дайте настоятися близько 30 хвилин. За цей час тісто має збільшитися вдвічі. Після закінчення цього часу додайте в тісто цукор, розм'якшене масло, яйце і перемішайте. Додайте туди борошно, що залишилося, і знову замісіть тісто - в ідеальному варіанті воно не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук. Знову відправляйте тісто у тепле місце на 50-60 хвилин.

Фото: Pinterest

Тим часом приступайте до приготування начинки. Залийте мак окропом на 8-10 хвилин. При необхідності промийте його та ще раз залийте окропом на 5 хвилин. Після чого добре відіжміть мак і додайте цукор. Краще всього перемолоти мак із цукром через ручну м'ясорубку.

Макову масу помістіть у каструлю і додайте туди масло, мед та молоко. Цю суміш поставте на невеликий вогонь та варіть близько години, постійно при цьому помішуючи. Начинка повинна вийти розсипчастою, а не рідкою.

Фото: Pinterest

Повертайтеся до тіста: розкатайте його максимально тонко, викладіть начинку та акуратно заверніть. Рулет із маком покладіть швом униз, змастіть зверху яйцем. Викладіть страву на деко і відправляйте в розігріту на 180 градусів духовку. Час приготування – 30 хвилин. Домашній рулет готовий, приємного апетиту!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу