Лайм

Як приготувати швидку піцу на сковороді: простий рецепт за 10 хвилин

Ідеальний варіант для тих, хто не хоче довго возитися на кухні

Піца давно завоювала серця навіть найдосвідченіших гурманів. Ця страва вийшла за межі ресторанів та перекочувала на домашні кухні. Господині, які люблять експериментувати, готують її з різними начинками та на бездріжджовому тісті. Але що робити, якщо немає духовки або часу для приготування? У такому разі можна зробити піцу на сковороді, на приготування якої піде лише 10 хвилин.

Інгредієнти (на одну піцу діаметром 26-28 см). Для тіста: борошно (60 г), вода (40-35 г), розпушувач (¼ ч. л.), сіль (¼ ч. л.), цукор (¼ ч. л.). Для начинки: кетчуп або томатний соус (2-3 ст.л.), ковбаса або м'ясо (50 г), сир (50 г), цибуля (половина або на смак), маринований огірок (1 шт.).

Фото: Кадр із відео

Приготування:

Насамперед займіться тістом. Для цього змішайте борошно, цукор, сіль, розпушувач, воду та замісіть м'яке та еластичне тісто. Відкладіть убік.

Поки тісто "відпочиває", займіться начинкою. Цибулю наріжте дрібним кубиком, ковбасу - соломкою, маринований огірок - півкільцями, сир натріть на тертці. За бажанням, інгредієнти можна замінювати будь-якими іншими продуктами.

Розкотіть тісто і викладіть на добре прогріту сковороду. Тримайте на вогні протягом 1 хвилини, потім переверніть і змастіть обсмажений бік томатним соусом. Потім викладіть начинку та посипте тертим сиром. Далі накрийте кришкою і випікайте, поки сир не розплавиться - близько 3-5 хвилин. Все, швидка піца на сковороді готова!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати