Лайм

Як зробити смачну домашню піцу на тісті без дріжджів: простий рецепт

З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець

Восени хочеться більше часу проводити з сім'єю. Наприклад, спекти пиріг або ароматну піцу разом із дітьми. І якщо ви робили піцу з шинкою і грибами, спробуйте також приготувати її бездріжджовий варіант. theLime ділиться з вами смачним і швидким рецептом.

Інгредієнти для тіста: яйце (1 шт.), борошно (1-1,5 склянки), олія рослинна (2 ст. л.), вода (200 мл), сіль (1 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: сир моцарелла (300 г), сир твердий (200 г), помідори (2-3 шт.), ковбаса варена (100-150 г), ковбаса копчена (100-150 г), гриби печериці (5 шт.), соус томатний (4-5 ст. л.), спеції (за смаком).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Беремо глибоку миску і розбиваємо туди куряче яйце. Потім підігріваємо воду - вона повинна бути не сильно гарячою, а трохи теплою. Додаємо її до яйця разом із сіллю і ретельно збиваємо.

Потім вводимо в суміш олію - бажано взяти оливкову. Просіюємо через сито борошно, додаємо його і замішуємо туге пластичне тісто - на це знадобиться близько 10-15 хвилин.

Залишаємо тісто на півгодини-годину, щоб воно "відпочило". Загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник. Тим часом займемося підготовкою начинки. Моцареллу нарізаємо невеликими шматочками, твердий сир тремо на терці.

Помідори промиваємо під проточною водою, нарізаємо акуратними кружальцями. Ковбасу також ріжемо на свій розсуд. Якщо ви хочете зробити більш корисну піцу для дітей - замініть ковбасу відвареним курячим філе або фрикадельками. Печериці промиваємо, чистимо й нарізаємо шматочками. Також в начинку можна додати мариновані огірки або оливки.

Робочу поверхню присипаємо борошном, викладаємо на неї тісто і розгортаємо його в пласт товщиною приблизно 0,5 см. Деко для випічки змащуємо олією і акуратно переносимо на нього тісто, формуємо невеликий бортик. Змащуємо його томатним соусом, за бажанням додаємо будь-які спеції. Розкладаємо ковбасу, помідори, гриби, а зверху посипаємо сиром.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 200-220°С. Випікаємо піцу близько 20-25 хвилин - до тих пір, поки не підрум'яниться бортик.

Дістаємо, чекаємо пару хвилин, щоб піца охолола, і подаємо до столу, нарізаючи на порційні шматочки.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times