Марічка Падалко любить готувати та часто ділиться зі своїми підписниками в Instagram простими рецептами. Нещодавно ведуча розповіла, як приготувати бельгійські вафлі, а тепер показала, як легко зробити жульєн із печерицями.
У своєму рецепті знаменитість використовує керамічні кокотниці, проте за відсутністю таких можна скористатися одноразовими формами з фольги. Страва виходить ситною і ніжною, а зручність полягає в тому, що готовий жульєн можна зберігати в холодильнику, а перед подачею розігрівати в мікрохвильовій печі.
Інгредієнти (на 6 порцій): печериці (450 г), цибуля ріпчаста (2-3 шт.), жирні вершки (400 мл), тертий сир (150 г).
Приготування:
Гриби промийте, просушіть і дрібно наріжте. Цибулю подрібніть і обсмажте на вершковому маслі до прозорості. Перекладіть у миску. У цій же сковороді обсмажте гриби. Коли рідина випарується, додайте обсмажену цибулю. Влийте вершки в два заходи, посоліть та додайте спеції. Доведіть до кипіння і зніміть із плити.
Форми змастіть олією і розкладіть по них грибну суміш. Зверху посипте тертим сиром. Запікайте в попередньо розігрітій духовці до 180 °C 20-25 хвилин. Готовий жульєн можна зверху посипати зеленню.
Подивитися цю публікацію в Instagram
- Раніше Лідія Таран поділилася простим рецептом лінивих вареників. Ведуча разом із донькою готує цю страву на сніданок.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.