Лайм

Марічка Падалко показала, як приготувати ніжний жульєн із печерицями: простий рецепт від ведучої

Беріть на замітку

Марічка Падалко любить готувати та часто ділиться зі своїми підписниками в Instagram простими рецептами. Нещодавно ведуча розповіла, як приготувати бельгійські вафлі, а тепер показала, як легко зробити жульєн із печерицями.

У своєму рецепті знаменитість використовує керамічні кокотниці, проте за відсутністю таких можна скористатися одноразовими формами з фольги. Страва виходить ситною і ніжною, а зручність полягає в тому, що готовий жульєн можна зберігати в холодильнику, а перед подачею розігрівати в мікрохвильовій печі.

Фото: Кадр із відео

Інгредієнти (на 6 порцій): печериці (450 г), цибуля ріпчаста (2-3 шт.), жирні вершки (400 мл), тертий сир (150 г).

Приготування:

Гриби промийте, просушіть і дрібно наріжте. Цибулю подрібніть і обсмажте на вершковому маслі до прозорості. Перекладіть у миску. У цій же сковороді обсмажте гриби. Коли рідина випарується, додайте обсмажену цибулю. Влийте вершки в два заходи, посоліть та додайте спеції. Доведіть до кипіння і зніміть із плити.

Форми змастіть олією і розкладіть по них грибну суміш. Зверху посипте тертим сиром. Запікайте в попередньо розігрітій духовці до 180 °C 20-25 хвилин. Готовий жульєн можна зверху посипати зеленню.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Марічка Падалко (@marichkapadalko)


Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати