Якщо ви вже спробували приготувати домашній соус барбекю, цього разу здивуйте свою сім'ю смачним домашнім майонезом. Для приготування холодного соусу потрібно всього чотири компоненти, трохи вільного часу, а також звичайний віничок для збивання або виделка - можна обійтися навіть без блендера.
Вперше про цей соус стало відомо наприкінці XVIII століття. Кажуть, що його вигадав один талановитий кухар спеціально для герцога Рішельє. У складі були збиті яйця та олія. Сьогодні рецепт класичного майонезу практично не змінився. Інгредієнти: куряче яйце – 1 шт (60 г), олія – 100 мл, сіль – 1 щіпка (2 г), вода – 2 ч л.
Рецепт майонезу: Яйце з холодильника бажано дістати заздалегідь, щоб воно було кімнатної температури. Відокремте білок від жовтка – для приготування майонезу потрібен лише жовток. Збийте його з сіллю, потім додавайте до суміші, що вийшла, буквально по краплині рослинної олії, продовжуючи перемішувати. Чим більше олії ви додасте, тим більше буде порція. Коли майонез почне робитися густим, припиняйте перемішувати.
Після чого додайте до решти інгредієнтів 2 ч.л. води, знову перемішайте до однорідності. Маса повинна вийти досить рідкою. Поступово вливайте в майонез олію та продовжуйте збивати вилкою до загустіння.
Готовий домашній майонез пересипте в невеликі глибокі тарілки або спеціальний соусник. Бажано зберігати його в закритих ємностях або покритих харчовою плівкою – це допоможе уникнути обвітрювання. Смачного!
- Дізнайтеся, як приготувати та не зіпсувати бешамель – класичний французький соус. Він був створений на основі вершкового соусу королівським кухарем Франсуа де Ла Варенном, засновником високої кухні у Версалі, і присвячений Луї де Бешамелю, гофмейстеру при дворі Людовіка XIV.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.