В Україну прийшло бабине літо, а це чудова можливість зібратися на природу та насолодитися останніми теплими днями та ароматними шашликами з димком. Відкиньте класичний кетчуп і майонез, сьогодні пропонуємо вам рецепт соусу Барбекю, який ідеально доповнить страви з м'яса, а особливо птиці.
Щоб приготувати домашній соус, зберіть наступні інгредієнти: вершкове масло (50 г), цибуля (2 шт), кетчуп (1 склянка), вода (⅓ склянки), мед (½), сік лимона (2 ст. ложки), чорний свіжий перець (за смаком).
Як приготувати соус Барбекю
Розтопіть у глибокій сковороді або в каструлі вершкове масло, додайте до нього дрібно порізану цибулю. Обсмажуйте 4-5 хвилин. Далі додайте кетчуп, воду, мед, сік лимона та чорний перець. Ретельно все перемішайте.
Доведіть соус до кипіння, після чого зменшіть вогонь до мінімуму та варіть без кришки 10 хвилин. За цей час соус загусне. Вимкніть вогонь, дайте соусу охолонути та перекладіть у скляну банку.
Готовий Барбекю варто зберігати в холодильнику.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачний домашній соус із жовтих помідорів зі спеціями.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.