Лайм

Як приготувати домашній соус Барбекю: простий рецепт

Він ідеально замінить звичайний кетчуп

В Україну прийшло бабине літо, а це чудова можливість зібратися на природу та насолодитися останніми теплими днями та ароматними шашликами з димком. Відкиньте класичний кетчуп і майонез, сьогодні пропонуємо вам рецепт соусу Барбекю, який ідеально доповнить страви з м'яса, а особливо птиці.

Щоб приготувати домашній соус, зберіть наступні інгредієнти: вершкове масло (50 г), цибуля (2 шт), кетчуп (1 склянка), вода (⅓ склянки), мед (½), сік лимона (2 ст. ложки), чорний свіжий перець (за смаком).

Фото: Pixabay

Як приготувати соус Барбекю

Розтопіть у глибокій сковороді або в каструлі вершкове масло, додайте до нього дрібно порізану цибулю. Обсмажуйте 4-5 хвилин. Далі додайте кетчуп, воду, мед, сік лимона та чорний перець. Ретельно все перемішайте.

Доведіть соус до кипіння, після чого зменшіть вогонь до мінімуму та варіть без кришки 10 хвилин. За цей час соус загусне. Вимкніть вогонь, дайте соусу охолонути та перекладіть у скляну банку.

Готовий Барбекю варто зберігати в холодильнику.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні