У багатьох регіонах України немає можливості купити свіжий хліб у магазині, але не поспішайте засмучуватися, адже його можна приготувати вдома. theLime раніше поділився простим рецептом хліба в духовці, а тепер розповість, як спекти виріб у мультиварці без використання дріжджів. Цей рецепт досить легкий і не забере багато часу.
Інгредієнти: борошно - 400 г, молоко - 175 мл, кефір - 250 мл, насіння очищене - 50 г (за бажанням), вівсяні пластівці - 50 г, сіль - 1 ч л, сода - 1 ч л, рослинна олія - для змащення чаші, панірувальні сухарі - для посипання чаші.
Приготування: борошно, вівсяні пластівці, насіння, сіль та соду з'єднайте в окремій ємності. Все ретельно перемішайте. В іншій мисці змішайте молоко з кефіром, потім цю суміш з'єднайте із сухими компонентами.
Чашу мультиварки попередньо потрібно посипати панірувальними сухарями і змастити олією - так хліб буде легше діставати після приготування. Готове тісто викладайте у чашу мультиварки. Вибирайте режим "Випічка" та ставте готуватися на 30 хвилин. Після закінчення зазначеного часу відкрийте кришку та за допомогою контейнера пароварки переверніть хліб на інший бік. Продовжуйте випікати в режимі "Випічка" ще 30 хвилин.
Після приготування перекладіть домашній хліб на тарілку, накрийте чистим рушником і дайте охолонути ще півгодини. Такий рецепт хліба підходить і для приготування в духовці – 30 хвилин при температурі 200 градусів. Хліб без дріжджів відмінно підійде до всіх супів, овочевих рагу та м'яса. Смачного!
- Дізнайтеся, як приготувати домашню чіабатту.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.