Лайм

Як приготувати вдома хліб без дріжджів - рецепт у мультиварці

Знадобиться зовсім небагато зусиль

У багатьох регіонах України немає можливості купити свіжий хліб у магазині, але не поспішайте засмучуватися, адже його можна приготувати вдома. theLime раніше поділився простим рецептом хліба в духовці, а тепер розповість, як спекти виріб у мультиварці без використання дріжджів. Цей рецепт досить легкий і не забере багато часу.

Інгредієнти: борошно - 400 г, молоко - 175 мл, кефір - 250 мл, насіння очищене - 50 г (за бажанням), вівсяні пластівці - 50 г, сіль - 1 ч л, сода - 1 ч л, рослинна олія - для змащення чаші, панірувальні сухарі - для посипання чаші.

Фото: Youtube

Приготування: борошно, вівсяні пластівці, насіння, сіль та соду з'єднайте в окремій ємності. Все ретельно перемішайте. В іншій мисці змішайте молоко з кефіром, потім цю суміш з'єднайте із сухими компонентами.

Чашу мультиварки попередньо потрібно посипати панірувальними сухарями і змастити олією - так хліб буде легше діставати після приготування. Готове тісто викладайте у чашу мультиварки. Вибирайте режим "Випічка" та ставте готуватися на 30 хвилин. Після закінчення зазначеного часу відкрийте кришку та за допомогою контейнера пароварки переверніть хліб на інший бік. Продовжуйте випікати в режимі "Випічка" ще 30 хвилин.

Фото: unsplash.com

Після приготування перекладіть домашній хліб на тарілку, накрийте чистим рушником і дайте охолонути ще півгодини. Такий рецепт хліба підходить і для приготування в духовці – 30 хвилин при температурі 200 градусів. Хліб без дріжджів відмінно підійде до всіх супів, овочевих рагу та м'яса. Смачного!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину