Лайм

Як зберігати сухарі, щоб вони не зіпсувалися в будинку та у підвалі

Вогкість може стати причиною закисання та розмокання продукту

Термін зберігання сухарів залежить від виду та якості продукту, з якого вони виготовлені. Найбільш тривалим буде зберігання сухарів із хлібобулочних виробів, для виготовлення яких використовувалося борошно вищого та першого сорту.

Зберігати сухарі в домашніх умовах можна протягом декількох місяців, якщо дотримуватися кількох простих правил:

  • зберігати їх потрібно окремо від свіжих хлібобулочних виробів в умовах температури 0 - +20°С.
  • Рівень вологості не повинен перевищувати 75%. Вогкість може стати причиною закисання та розмокання продукту, а також утворення цвілі.
  • Занадто сухе (нижче 50%) повітря також негативно впливає на якість сухариків. Вони стануть ламкими та надто жорсткими.

Фото: Getty Images

Де зберігати сухарі?

  • Правильно зберігати сухарі можна практично будь-де з рівнем вологості 70-75% і температурою 0°С -+20°С. Якщо вони виготовлені з хліба, краще тримати їх у пакетах з паперу або полотняних мішечках.
  • Деякі господині використовують для зберігання сухарів хлібниці та спеціальні контейнери для сушок. Зберігати їх у закритому пакеті з поліетилену – погана ідея. Там вони не зможуть "дихати". Краще використовувати ємності для сипких продуктів і навіть ємності з-під дитячого харчування.
  • Термін зберігання сухарів у щільно закритих скляних банках або пластикових контейнерах, як і поліетиленових пакетах, теж не дуже тривалий. Користуватися такими ємностями можна лише для короткострокового зберігання продукту. Але при цьому слід перевірити якість сушіння сухариків. Якщо хоч один з них буде вологим, решта через деякий час теж покриються цвіллю. Тому краще перестрахуватися і трохи пересушити продукт (навіть нехай колір буде рум'яніший, ніж потрібно).
  • Сушений хліб може зберігатись досить довго. Важливо, щоб він знаходився в сухому місці, куди не зможуть дістатися різні комахи. При цьому потрібно періодично оглядати свої запаси, щоб вчасно помітити присутність шкідників у коморі та провести її обробку.

Фото: Getty Images

  • Подивіться, як приготувати швидку закуску із того, що є під рукою. Корисний рецепт-п'ятихвилинка.
  • А також, як виростити вдома дріжджі для хліба. Переможець "МайстерШеф. Професіонали", учасник "МайстерШеф. Битва сезонів", шеф-кухар Павло Серветник на своїй сторінці в соцмережі Instagram розповів, як можна збільшити запас дріжджів, якщо у вас залишилася хоча б невелика кількість цього інгредієнта.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки