Термін зберігання сухарів залежить від виду та якості продукту, з якого вони виготовлені. Найбільш тривалим буде зберігання сухарів із хлібобулочних виробів, для виготовлення яких використовувалося борошно вищого та першого сорту.
Зберігати сухарі в домашніх умовах можна протягом декількох місяців, якщо дотримуватися кількох простих правил:
- зберігати їх потрібно окремо від свіжих хлібобулочних виробів в умовах температури 0 - +20°С.
- Рівень вологості не повинен перевищувати 75%. Вогкість може стати причиною закисання та розмокання продукту, а також утворення цвілі.
- Занадто сухе (нижче 50%) повітря також негативно впливає на якість сухариків. Вони стануть ламкими та надто жорсткими.
Де зберігати сухарі?
- Правильно зберігати сухарі можна практично будь-де з рівнем вологості 70-75% і температурою 0°С -+20°С. Якщо вони виготовлені з хліба, краще тримати їх у пакетах з паперу або полотняних мішечках.
- Деякі господині використовують для зберігання сухарів хлібниці та спеціальні контейнери для сушок. Зберігати їх у закритому пакеті з поліетилену – погана ідея. Там вони не зможуть "дихати". Краще використовувати ємності для сипких продуктів і навіть ємності з-під дитячого харчування.
- Термін зберігання сухарів у щільно закритих скляних банках або пластикових контейнерах, як і поліетиленових пакетах, теж не дуже тривалий. Користуватися такими ємностями можна лише для короткострокового зберігання продукту. Але при цьому слід перевірити якість сушіння сухариків. Якщо хоч один з них буде вологим, решта через деякий час теж покриються цвіллю. Тому краще перестрахуватися і трохи пересушити продукт (навіть нехай колір буде рум'яніший, ніж потрібно).
- Сушений хліб може зберігатись досить довго. Важливо, щоб він знаходився в сухому місці, куди не зможуть дістатися різні комахи. При цьому потрібно періодично оглядати свої запаси, щоб вчасно помітити присутність шкідників у коморі та провести її обробку.
- Подивіться, як приготувати швидку закуску із того, що є під рукою. Корисний рецепт-п'ятихвилинка.
- А також, як виростити вдома дріжджі для хліба. Переможець "МайстерШеф. Професіонали", учасник "МайстерШеф. Битва сезонів", шеф-кухар Павло Серветник на своїй сторінці в соцмережі Instagram розповів, як можна збільшити запас дріжджів, якщо у вас залишилася хоча б невелика кількість цього інгредієнта.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.