Через вторгнення РФ на територію України та масовий обстріл у містах у людей почалася паніка – вони не можуть купити найнеобхідніше для себе або близьких. Чимало з них почали самостійно пекти хліб, проте зіткнулися з поширеною проблемою – у них закінчуються дріжджі. theLime ділиться з вами простим способом, як їх виростити в домашніх умовах.
Переможець "МастерШеф. Професіонали", учасник "Майстер шеф.Битва сезонів", шеф-кухар Павло Серветник на своїй сторінці в соцмережі Instagram розповів, як можна збільшити запас дріжджів, якщо у вас залишилося хоча б невелика кількість цього інгредієнта.
Необхідно взяти 100 г води, 100 г борошна та 100 г дріжджів – змішуємо і отримуємо приблизно через 4-5 годин 300 г дріжджів. Вони рівноцінні звичайним дріжджам, і їх можна використовувати у звичайному дозуванні.
Більше того, їх можна залишити на завтра – просто відправляємо частину в холодильника. Наступного дня знову додаємо воду та борошно, щоб дріжджі "ожили". Цей спосіб можна використовувати до безкінечності.
Також шеф-кухар поділився рецептом "переможного хліба".
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як зробити хлібні коржики на розсолі.
- Читайте також на theLime про 10 продуктів, які довго зберігаються без холодильника.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.