Лайм

Як виростити вдома дріжджі для хліба: простий спосіб

Зробіть запаси хоча б на декілька днів

Через вторгнення РФ на територію України та масовий обстріл у містах у людей почалася паніка – вони не можуть купити найнеобхідніше для себе або близьких. Чимало з них почали самостійно пекти хліб, проте зіткнулися з поширеною проблемою – у них закінчуються дріжджі. theLime ділиться з вами простим способом, як їх виростити в домашніх умовах.

Переможець "МастерШеф. Професіонали", учасник "Майстер шеф.Битва сезонів", шеф-кухар Павло Серветник на своїй сторінці в соцмережі Instagram розповів, як можна збільшити запас дріжджів, якщо у вас залишилося хоча б невелика кількість цього інгредієнта.

Необхідно взяти 100 г води, 100 г борошна та 100 г дріжджів – змішуємо і отримуємо приблизно через 4-5 годин 300 г дріжджів. Вони рівноцінні звичайним дріжджам, і їх можна використовувати у звичайному дозуванні.

Більше того, їх можна залишити на завтра – просто відправляємо частину в холодильника. Наступного дня знову додаємо воду та борошно, щоб дріжджі "ожили". Цей спосіб можна використовувати до безкінечності.

Також шеф-кухар поділився рецептом "переможного хліба".

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Паша Серветник (@pashaservetnyk)


Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні