Лайм

Як правильно зберігати борошно, щоб продовжити термін його придатності

Не можна тримати продукт у пластикових пакетах, так як він швидко відсиріє

Одним з найважливіших продуктів у воєнний час є борошно. З нього можна приготувати величезну кількість страв, а також зробити домашній хліб, рецепт якого ми писали раніше.

Щоб стратегічно важливий продукт не зіпсувався, необхідно дізнатися про правила його зберігання. theLime розповість про це детальніше.

Фото: unsplash.com

У чому зберігати борошно

Заводська паперова упаковка не підійде для тривалого зберігання борошна. Пластиковий пакет - теж не найкраща ідея. Бажано пересипати продукт у полотняні мішки або скляні контейнери. Є ще одна важлива рекомендація: перед зберіганням борошно слід висипати на пергаментний папір та просушити кілька годин.

Де зберігати борошно

Зберігати борошно слід у сухому та темному місці, де немає сторонніх запахів. Температура приміщення – не більше 18-ти градусів. Також продукт сміливо можна зберігати в холодильнику поряд з овочами - у такому разі термін зберігання збільшиться в кілька разів і точно не з'являться шкідники.

Фото: unsplash.com

Як захистити продукт від шкідників

Щоб у борошні не з'явилися жучки, які не тільки з'їдять якусь його частину, а й зіпсують решту, слід вжити всіх необхідних заходів. Один із способів – покласти в ємність із борошном 1–2 неочищених зубчики часнику. Фітонциди, які виділяє часник, відлякають комах, і мука не постраждає.

  • Дізнайтеся, як зберігати сухарі, щоб вони не зіпсувалися в будинку та підвалі. Термін зберігання залежить від виду та якості продукту, з якого вони виготовлені.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Покладаються на друзів: 4 знаки Зодіаку, які будують кар'єру завдяки зв'язкам

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які будують кар'єру через друзів - це Овен, Близнюки, Скорпіон, Лев - пояснення

Існують чіткі правила: як правильно вносити добриво з попелу, щоб не нашкодити рослинам

Як правильно використовувати попіл на городі, як приготувати з нього універсальне добриво для овочів, які оптимальні дози  

Даша Квіткова показала ніжну сукню із зав'язками у найпопулярнішому кольорі літа: як її носити

Відома блогерка Даша Квіткова продемонструвала в мережі, з чим поєднувати коротку білу сукню із зав'язками на спині, щоб виглядати стильно