Солодкі рогалики – смачна випічка, яку можна готувати з доступних інгредієнтів. Раніше ми розповідали, як зробити їх із сирного тіста або з повидлом на вершковому маслі. Тепер настала черга найшвидших і найпростіших рогаликів з магазинного листкового тіста. В якості начинки пропонуємо використати часточки шоколаду, який продається в багатьох українських магазинах навіть в умовах війни.
Інгредієнти: пласт листкового тіста, молочний шоколад (50 г), волоські горіхи (жменя), борошно (1 ст.л), олія (1 ч.л.), цукрова пудра.
Приготування:
Заморожене дріжджове листкове тісто розморозити протягом 3-4 годин за кімнатної температури. Трохи розкотити качалкою та нарізати товстими прямокутними смужками.
Кожну смужку розрізати навскіс, щоб вийшло два трикутники. На широкий край кожного трикутника покладіть дольку шоколаду, згорніть рулетиком і притисніть, щоб тісто не розгорталося.
Деко застеліть пергаментним папером, змастіть олією і викладіть рогалики з шоколадом. Поставте їх у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин, після чого змастіть топленим шоколадом, посипте товченими горішками та цукровою пудрою.
- Читайте також, як приготувати швидкі сирні кекси.
- Також ми ділилися рецептом розсипчастого печива з манки, для приготування якого не потрібне борошно.