В умовах війни домашня випічка увійшла до меню багатьох сімей по всій Україні. Особливою популярністю користуються рецепти без дріжджів, які рідко зустрінеш у продажу. Раніше ми розповідали, як спекти солодкі рогалики з повидлом, а тепер ділимося варіантом цієї страви з сиром.
Інгредієнти: сир (250 г), олія рослинна (120 мл), борошно (400 г), яйце (1 шт.), цукор (100 г), сода ½ ч. л., розпушувач 1 ч. л.
Для начинки: сир (150 г) і цукор (1 ст.л.) розімніть вилкою, перемішайте.
Приготування:
Сир будь-якої жирності, олію, яйце і цукор з'єднуємо в мисці і збиваємо до однорідності за допомогою блендера або міксера.
Всипте борошно, соду та розпушувач, перемішайте та замісіть тісто. Воно має вийти м'яким.
Тісто розділіть на три частини. Кожну з них розкачайте у пласке коло діаметром близько 30 см. Розріжте його на 12 трикутних частин. На широкий край трикутничка покладіть начинку та згорніть у рулетик.
Деко вкрийте пергаментним папером, викладіть рогалики і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Готову випічку можна посипати цукровою пудрою.
- Читайте, як спекти високий бісквіт на окропі. Використовувати його можна як основу для торта або як самостійну страву.
- Раніше ми розповіли, як приготувати шарлотку з батона.