Понад місяць Україна героїчно бореться проти російських окупантів. Багато родин, особливо з дітьми, вирішили виїхати в маленькі селища, де, на жаль, немає такої кількості продуктів, як у великих містах. Тому господині навчилися робити різну випічку для своєї сім'ї, наприклад медові пряники на кефірі або печиво з розсолу. theLime підібрав для вас простий рецепт печива з манної крупи.

Інгредієнти: крупа манна (300 г – в тісто + 4 ст. л. – для паніровки), молоко (100 мл), яйце (1 шт.), цукор (80 г), сіль (щіпка), ванільний цукор (5 г), розпушувач (8 г), рослинна олія (60 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У миску розбиваємо яйце, висипаємо сіль, цукор та ванільний цукор. Розмішуємо виделкою або вінчиком, потім вливаємо олію та молоко.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Далі додаємо до рідких інгредієнтів манну крупу (300 г) і розпушувач. Перемішуємо, щоб усі інгредієнти розподілилися, потім затягуємо миску харчовою плівкою та залишаємо у такому вигляді приблизно на 1 годину. За цей час манка набухне, і маса стане дуже густою.

Манку, що залишилася, висипаємо на тарілку. Беремо невеликий шматочок тіста вологими руками і скачуємо кульку, потім з неї формуємо невеликий коржик і обвалюємо його в манній крупі. Печиву можна надати будь-яку форму - як круглу, так і квадратну.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього печиво, відступаючи невелику відстань один від одного.

Ставимо деко в гарячу духовку та випікаємо печиво приблизно 30-35 хвилин – до легкої рум'яності. Потім виймаємо і чекаємо, поки воно охолоне.

Подаємо розсипчасте печиво з манки до чаю чи какао.

Фото: pinterest.com