Лайм

Як приготувати розсипчасте печиво з манки без борошна: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Понад місяць Україна героїчно бореться проти російських окупантів. Багато родин, особливо з дітьми, вирішили виїхати в маленькі селища, де, на жаль, немає такої кількості продуктів, як у великих містах. Тому господині навчилися робити різну випічку для своєї сім'ї, наприклад медові пряники на кефірі або печиво з розсолу. theLime підібрав для вас простий рецепт печива з манної крупи.

Інгредієнти: крупа манна (300 г – в тісто + 4 ст. л. – для паніровки), молоко (100 мл), яйце (1 шт.), цукор (80 г), сіль (щіпка), ванільний цукор (5 г), розпушувач (8 г), рослинна олія (60 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У миску розбиваємо яйце, висипаємо сіль, цукор та ванільний цукор. Розмішуємо виделкою або вінчиком, потім вливаємо олію та молоко.

Далі додаємо до рідких інгредієнтів манну крупу (300 г) і розпушувач. Перемішуємо, щоб усі інгредієнти розподілилися, потім затягуємо миску харчовою плівкою та залишаємо у такому вигляді приблизно на 1 годину. За цей час манка набухне, і маса стане дуже густою.

Манку, що залишилася, висипаємо на тарілку. Беремо невеликий шматочок тіста вологими руками і скачуємо кульку, потім з неї формуємо невеликий коржик і обвалюємо його в манній крупі. Печиву можна надати будь-яку форму - як круглу, так і квадратну.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього печиво, відступаючи невелику відстань один від одного.

Ставимо деко в гарячу духовку та випікаємо печиво приблизно 30-35 хвилин – до легкої рум'яності. Потім виймаємо і чекаємо, поки воно охолоне.

Подаємо розсипчасте печиво з манки до чаю чи какао.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні