Понад місяць Україна героїчно бореться проти російських окупантів. Багато родин, особливо з дітьми, вирішили виїхати в маленькі селища, де, на жаль, немає такої кількості продуктів, як у великих містах. Тому господині навчилися робити різну випічку для своєї сім'ї, наприклад медові пряники на кефірі або печиво з розсолу. theLime підібрав для вас простий рецепт печива з манної крупи.
Інгредієнти: крупа манна (300 г – в тісто + 4 ст. л. – для паніровки), молоко (100 мл), яйце (1 шт.), цукор (80 г), сіль (щіпка), ванільний цукор (5 г), розпушувач (8 г), рослинна олія (60 г).
Приготування:
У миску розбиваємо яйце, висипаємо сіль, цукор та ванільний цукор. Розмішуємо виделкою або вінчиком, потім вливаємо олію та молоко.
Далі додаємо до рідких інгредієнтів манну крупу (300 г) і розпушувач. Перемішуємо, щоб усі інгредієнти розподілилися, потім затягуємо миску харчовою плівкою та залишаємо у такому вигляді приблизно на 1 годину. За цей час манка набухне, і маса стане дуже густою.
Манку, що залишилася, висипаємо на тарілку. Беремо невеликий шматочок тіста вологими руками і скачуємо кульку, потім з неї формуємо невеликий коржик і обвалюємо його в манній крупі. Печиву можна надати будь-яку форму - як круглу, так і квадратну.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С.
Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього печиво, відступаючи невелику відстань один від одного.
Ставимо деко в гарячу духовку та випікаємо печиво приблизно 30-35 хвилин – до легкої рум'яності. Потім виймаємо і чекаємо, поки воно охолоне.
Подаємо розсипчасте печиво з манки до чаю чи какао.
- Раніше ми розповіли, як спекти високий бісквіт на окропі.
- Читайте також на theLime, як приготувати розсипчасті рогалики з повидлом.