Лайм

Як приготувати солодкі вареники з сиром: простий рецепт та поради

Традиційна страва порадує смаком

В умовах війни вареники з сиром рідко зустрінеш у магазині, але мати їх у морозилці про запас – гарна ідея. Це чудовий варіант як для обіду, так і для смачного та ситного перекусу. Розповідаємо, як правильно готувати смачні вареники із солодким сиром.

Інгредієнти: сир (600 г), яйце (1 шт.), цукор (2 ст. л.), жирна сметана (2 ст. л.), сіль (1 щіпка). Для тіста: пшеничне борошно (3 склянки), яйця (2 шт.), вершкове масло (2 ст. л.), сіль (1 ч. л.).

Фото: alimero.ru

Крок 1: Для початку потрібно ретельно просіяти борошно, додати до нього курячі яйця та сіль, після чого ретельно перемішати.

Крок 2: Поступово вливаємо у майбутнє тісто для вареників половину склянки холодної води. Коли ви замісите тісто, воно вийде крутим.

Крок 3: Для приготування начинки змішайте сир, сметану, щіпку солі та цукор. Добре перемішайте, щоб маса була однорідною.

Крок 4: Присипте робочу поверхню мукою і розкотіть тісто завтовшки приблизно 2 мм. За допомогою склянки виріжте з нього кружечки.

Крок 5: У кожен кружечок покладіть трохи начинки, після чого міцно защипніть краї. Не переборщіть, інакше під час варіння вареники можуть порватися.

Крок 6: Варіть вареники в окропі приблизно 10-15 хвилин. Як тільки вони випливуть, можна подавати страву до столу.

Порада: Щоб вареники не злипалися, можна полити їх невеликою кількістю розтопленого вершкового масла.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг