Лайм

Як приготувати ситний банош із сиром та грибами: простий рецепт

Це точно варто спробувати

Банош - знаменита гуцульська страва, яка відома не лише своїми неповторними смаковими якостями, але і ситністю. Її можна приготувати за класичним рецептом, а можна поекспериментувати і додати до основних компонентів бринзу та смажені гриби. theLimeділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: 200 г кукурудзяної крупи, 350 г відварених білих грибів, 150 г бринзи, ½ склянки води, 0,5 л сметани 30% жирності, 1 ріпчаста цибулина, 100 г сала (можна копченого) для шкварок, сіль, перець за смаком.

Фото: Pinterest

Приготування: у глибокій каструлі з’єднуємо воду зі сметаною, солимо за смаком і ставимо готуватися на плиту на середній вогонь. Суміш не потрібно доводити до кипіння: як тільки вона починає бурлити, додаємо кукурудзяну крупу. Кашу варимо на маленькому вогні, постійно при цьому її помішуючи. Готувати необхідно до тих пір, поки рідина не випарується, а каша не почне відставати від стінок. Готову кашу знімаємо з плити.

Фото: Pinterest

Поки каша настоюється, подрібніть сало, цибулю і гриби на середні за розміром шматочки. На сковороді обсмажуємо сало, а після цього на цій же сковороді готуємо гриби із цибулею. Бринзу натираємо на великій тертці (можна також подрібнити руками). Кукурудзяну кашу подаємо у глибокій тарілці, зверху посипаємо її подрібненою бринзою, шкварками та смаженими грибами з цибулею. Ситний банош із сиром та грибами готовий, можна насолоджуватись неповторним смаком!

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами