Банош - знаменита гуцульська страва, яка відома не лише своїми неповторними смаковими якостями, але і ситністю. Її можна приготувати за класичним рецептом, а можна поекспериментувати і додати до основних компонентів бринзу та смажені гриби. theLimeділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: 200 г кукурудзяної крупи, 350 г відварених білих грибів, 150 г бринзи, ½ склянки води, 0,5 л сметани 30% жирності, 1 ріпчаста цибулина, 100 г сала (можна копченого) для шкварок, сіль, перець за смаком.
Приготування: у глибокій каструлі з’єднуємо воду зі сметаною, солимо за смаком і ставимо готуватися на плиту на середній вогонь. Суміш не потрібно доводити до кипіння: як тільки вона починає бурлити, додаємо кукурудзяну крупу. Кашу варимо на маленькому вогні, постійно при цьому її помішуючи. Готувати необхідно до тих пір, поки рідина не випарується, а каша не почне відставати від стінок. Готову кашу знімаємо з плити.
Поки каша настоюється, подрібніть сало, цибулю і гриби на середні за розміром шматочки. На сковороді обсмажуємо сало, а після цього на цій же сковороді готуємо гриби із цибулею. Бринзу натираємо на великій тертці (можна також подрібнити руками). Кукурудзяну кашу подаємо у глибокій тарілці, зверху посипаємо її подрібненою бринзою, шкварками та смаженими грибами з цибулею. Ситний банош із сиром та грибами готовий, можна насолоджуватись неповторним смаком!
- Приготуйте ніжний грибний крем-суп за 30 хвилин.
- Читайте також, як приготувати легкий дієтичний кус-кус з овочами і курячим філе.