Лайм

Як приготувати суп з галушками: простий рецепт

Урізноманітніть домашнє меню нескладною та економною стравою

Суп з галушками - одна з найпростіших і найнезвичайніших перших страв в українській кухні. Якщо вам набридли червоний борщ, капустняк із квашеної капусти та розсольник з перловкою, спробуйте приготувати цей супчик. Завдяки курячому бульйону він виходить ситним, а галушки нададуть страві оригінальності.

Інгредієнти: курячий бульйон (1,5 л), мука (115-120 г), вода (170 г), вершкове масло (30 г), сіль (0,5 ч.л.), яйце (1 шт.), зелень.

Фото: Pixabay

Приготування:

Приготуйте галушки. Сотейник поставте на плиту і влийте воду. Додайте сіль, вершкове масло і доведіть до кипіння, акуратно помішуючи. Коли суміш закипить, поступово вводьте борошно і швидко заваріть тісто, інтенсивно помішуючи силіконовою лопаткою. Дайте тісту трохи охолонути і додайте яйце. Добре перемішайте.

Робочу поверхню змастіть олією і перекладіть тісто. Розкотіть у ковбаску і наріжте однаковими шматочками. Також можна зробити галушки іншим способом: сформувати за допомогою двох столових ложок.

Викладіть галушки в киплячий курячий бульйон і чекайте, поки вони спливуть. Як тільки вони з'являться на поверхні – суп готовий. При подачі посипте кожну порцію свіжою зеленню.

Фото: Pixabay

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою