Лайм

Як приготувати суп з галушками: простий рецепт

Урізноманітніть домашнє меню нескладною та економною стравою

Суп з галушками - одна з найпростіших і найнезвичайніших перших страв в українській кухні. Якщо вам набридли червоний борщ, капустняк із квашеної капусти та розсольник з перловкою, спробуйте приготувати цей супчик. Завдяки курячому бульйону він виходить ситним, а галушки нададуть страві оригінальності.

Інгредієнти: курячий бульйон (1,5 л), мука (115-120 г), вода (170 г), вершкове масло (30 г), сіль (0,5 ч.л.), яйце (1 шт.), зелень.

Фото: Pixabay

Приготування:

Приготуйте галушки. Сотейник поставте на плиту і влийте воду. Додайте сіль, вершкове масло і доведіть до кипіння, акуратно помішуючи. Коли суміш закипить, поступово вводьте борошно і швидко заваріть тісто, інтенсивно помішуючи силіконовою лопаткою. Дайте тісту трохи охолонути і додайте яйце. Добре перемішайте.

Робочу поверхню змастіть олією і перекладіть тісто. Розкотіть у ковбаску і наріжте однаковими шматочками. Також можна зробити галушки іншим способом: сформувати за допомогою двох столових ложок.

Викладіть галушки в киплячий курячий бульйон і чекайте, поки вони спливуть. Як тільки вони з'являться на поверхні – суп готовий. При подачі посипте кожну порцію свіжою зеленню.

Фото: Pixabay

Новини партнерів

Читайте також

Голубці з цибулі - незвичайний рецепт, що змусить забути про класичні

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як готує голубці з цибулі - це дуже смачно і корисно

Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії

Чізкейк Сан-Себастьян всього за 30 років підкорив весь світ - розповідаємо рецепт спаленого чізкейка

"Картина" знайома всім: знайдіть шкарпетки серед купи одягу

Головоломки тренують увагу і зір - пропонуємо знайти три шкарпетки серед купи светрів на новій картинці-головоломці