Суп з галушками - одна з найпростіших і найнезвичайніших перших страв в українській кухні. Якщо вам набридли червоний борщ, капустняк із квашеної капусти та розсольник з перловкою, спробуйте приготувати цей супчик. Завдяки курячому бульйону він виходить ситним, а галушки нададуть страві оригінальності.
Інгредієнти: курячий бульйон (1,5 л), мука (115-120 г), вода (170 г), вершкове масло (30 г), сіль (0,5 ч.л.), яйце (1 шт.), зелень.
Приготування:
Приготуйте галушки. Сотейник поставте на плиту і влийте воду. Додайте сіль, вершкове масло і доведіть до кипіння, акуратно помішуючи. Коли суміш закипить, поступово вводьте борошно і швидко заваріть тісто, інтенсивно помішуючи силіконовою лопаткою. Дайте тісту трохи охолонути і додайте яйце. Добре перемішайте.
Робочу поверхню змастіть олією і перекладіть тісто. Розкотіть у ковбаску і наріжте однаковими шматочками. Також можна зробити галушки іншим способом: сформувати за допомогою двох столових ложок.
Викладіть галушки в киплячий курячий бульйон і чекайте, поки вони спливуть. Як тільки вони з'являться на поверхні – суп готовий. При подачі посипте кожну порцію свіжою зеленню.
- Раніше ми розповідали, як правильно варити сирний суп із твердого сиру.
- Читайте також на theLime, як зварити смачну солянку з ковбасою без м'яса.