Лайм

Як приготувати суп з галушками: простий рецепт

Урізноманітніть домашнє меню нескладною та економною стравою

Суп з галушками - одна з найпростіших і найнезвичайніших перших страв в українській кухні. Якщо вам набридли червоний борщ, капустняк із квашеної капусти та розсольник з перловкою, спробуйте приготувати цей супчик. Завдяки курячому бульйону він виходить ситним, а галушки нададуть страві оригінальності.

Інгредієнти: курячий бульйон (1,5 л), мука (115-120 г), вода (170 г), вершкове масло (30 г), сіль (0,5 ч.л.), яйце (1 шт.), зелень.

Фото: Pixabay

Приготування:

Приготуйте галушки. Сотейник поставте на плиту і влийте воду. Додайте сіль, вершкове масло і доведіть до кипіння, акуратно помішуючи. Коли суміш закипить, поступово вводьте борошно і швидко заваріть тісто, інтенсивно помішуючи силіконовою лопаткою. Дайте тісту трохи охолонути і додайте яйце. Добре перемішайте.

Робочу поверхню змастіть олією і перекладіть тісто. Розкотіть у ковбаску і наріжте однаковими шматочками. Також можна зробити галушки іншим способом: сформувати за допомогою двох столових ложок.

Викладіть галушки в киплячий курячий бульйон і чекайте, поки вони спливуть. Як тільки вони з'являться на поверхні – суп готовий. При подачі посипте кожну порцію свіжою зеленню.

Фото: Pixabay

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею