Лайм

Як приготувати лінивий Наполеон без випічки: найпростіший рецепт

Це точно варто спробувати!

Торт Наполеон можна приготувати за класичним рецептом, а можна трохи схитрувати і знайти в мережі більш спрощений варіант приготування популярного десерту. theLime розповість, як зробити лінивий Наполеон без випічки.

Інгредієнти: лаваш – 300 г (1 упаковка з 3 листів), молоко – 1 л, яйце – 4 шт, крохмаль кукурудзяний – 70 г (3-3,5 ст.л. з гарною гіркою), цукор – 200 г (1 склянка з гіркою), ванільний цукор – 2 ч л, вершки 33% – 200 г (1 склянка).

Фото: Getty Images

Приготування: починаємо робити крем. Для цього з'єднуємо цукор, крохмаль, ванільний цукор в окремій ємності. Все добре перемішуємо віничком для збивання. Вбиваємо 4 яйця, поступово вливаємо літр молока. Ще раз все ретельно перемішуємо. Важливо: молоко потрібно додавати лише поступово, щоб уникнути появи грудочок. Ставимо крем готуватися на плиту на середній вогонь. Варити його потрібно доти, доки він не загусне. У процесі постійно помішуємо його ложкою або віничком. Якщо цього не робити, то крем може підгоріти. Коли суміш закипить, даємо їй покипіти ще півхвилини. Знімаємо крем із вогню і даємо час охолонути.

Беремо упаковку лаваша і розрізаємо кожен лист навпіл. Після цього всі коржі підсушуємо в духовці 5-7 хвилин при температурі 180 градусів. Дістаємо лаваш із духовки і даємо йому час охолонути.

Фото: Getty Images

Збиваємо вершки за допомогою міксера в густу піну. Перед цим їх бажано добре охолодити – так вони краще збиватимуться. Також вершки можна замінити вершковим маслом – його також збиваємо міксером. Змішуємо вершки (або масло) із кремом.

Починаємо збирати лінивий Наполеон: корж з лаваша змащуємо кремом, зверху накриваємо іншим коржем. Повторюємо так доти, доки не закінчаться листи лаваша та крем. Зверху на готовий тортик можна покласти щось важке, щоб він вийшов рівним і швидше просочився. Ставимо десерт на кілька годин у холодильник. Поки він просочується, підсушуємо в духовці ще пару листів лаваша, щоб ними присипати верх торта. Проходимося по них звичайною качалкою - виходить чудова крихта з лаваша. Обсипаємо нею верх і боки Наполеона. Смачне частування готове, приємного апетиту!

Новини партнерів

Читайте також

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми

Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень

Як у домашніх умовах приготувати вологу паску з двома видами тіста та шоколадною скоринкою, щоб здивувати своїх близьких на Великдень  

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем