Лайм

Як зробити смачний торт Медовик з горіхами: детальний рецепт

Здивуйте своїх близьких незвичним поєднанням

У кожної господині є фірмовий рецепт домашніх солодощів, які вона готує на святкові заходи. І якщо ви пробували робити торт Наполеон, здивуєте своїх рідних і близьких Медовиком із горіхами. theLime ділиться з вами простим і смачним рецептом.

Інгредієнти для коржів: мед (200 г), цукор (200 г), яйця (4 шт.), сода (0,5 ч. л.), борошно (500 г), вершкове масло (для змазування форми), горіхи (за бажанням).

Інгредієнти для крему: сметана (750 г), цукрова пудра (150 г), волоські горіхи (500 г).

Фото: pinterest.com


Приготування:

У глибоку миску наливаємо рідкий мед, потім додаємо до нього цукор і соду, ретельно перемішуємо вінчиком. Зазначимо: якщо мед зацукрований, його необхідно попередньо розтопити.

В окремий посуд розбиваємо 3 великих або 4 дрібних яєць, трохи збиваємо вінчиком, а потім поступово вливаємо в цукрово-медову суміш.

Борошно просіваємо через сито, а потім порціями вводимо в рідке тісто, ретельно перемішуючи, щоб не було грудочок. Має вийти в'язке тісто - його необхідно поставити в холодильник мінімум на 6-8 годин.

Горіхи чистимо, просушуємо в духовці або на сковороді до золотистого кольору і подрібнюємо або рубаємо ножем.

Після зазначеного проміжку часу дістаємо тісто з холодильника, за бажанням додаємо в нього подрібнені качалкою горіхи, а потім ділимо його на три рівні частини. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї першу частину тіста і ставимо в розігріту до 180°С духовку приблизно на 15-20 хвилин. Після випікання тісто має стати гарного золотистого відтінку і збільшитися у 2-3 рази.

Проробляємо те ж саме з двома іншими порціями тіста. Потім загортаємо кожен корж у харчову плівку і залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 години.

Приступаємо до приготування крему. Беремо жирну сметану і збиваємо її із цукровою пудрою за допомогою міксера до утворення густої маси.

Починаємо збирати торт. Ставимо перший корж на блюдо, змащуємо його 1/3 сметанного крему, потім посипаємо горіхами. Робимо те ж саме з іншими коржами, а також обмазуємо торт кремом з усіх боків. Зверху і по бокам щедро прикрашаємо горіхами.

Залишаємо Медовик приблизно на 2 години при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник на 6-8 годин. За цей час коржі повинні добре просочитися кремом.

Перед подачею його також можна додатково задекорувати ягодами або фруктами.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Лазанья – традиційна італійська страва: як її приготувати у домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати лазанью з м'ясним фаршем та соусом бешамель, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, з яких виходять найкращі брати і сестри – Рак, Телець, Риби, Лев

Як правильно готувати спаржу, щоб не зіпсувати дорогий продукт: рецепт і кулінарні лайфхаки

Скільки потрібно варити зелену та білу спаржу, як правильно її підготувати, а також скільки хвилин обсмажувати на сковороді