Напередодні довгих вихідних чимало господинь замислюються про те, яким десертом урізноманітнити сімейне чаювання. І якщо ви вже випікали ароматні шоколадні коржі для торта, на цей раз спробуйте зробити торт Наполеон. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом цих ласощів.
Інгредієнти для тіста: масло вершкове (250 г), борошно (4 склянки), сметана (250 мл), яйця (2 шт.).
Інгредієнти для крему: молоко (1,5 л), цукор (300 г), яйця (6 шт.), борошно (8-9 ст. л.), масло вершкове (600 г).
Приготування:
Борошно просіваємо через сито. Це можна зробити навіть кілька разів, щоб випічка вийшла дійсно смачною.
Приступаємо до приготування першої частини тіста: масло розтоплюємо і додаємо в нього один стакан просіяного через сито борошна. Ретельно перемішуємо всю масу.
Для другого тіста необхідно взяти сметану і збити її з яйцями. Потім додаємо в цю суміш 2-2,5 склянки просіяного борошна. Має вийти м'яке і липке тісто. Вимішуємо його до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук - на це піде близько 15 хвилин. Потім ділимо його на 5-6 рівних частин.
Одну частину робочої поверхні присипаємо борошном, а на другій розгортаємо харчову плівку. Беремо невеликий шматочок другого тіста, розгортаємо його з борошном, а потім переносимо на плівку. На нього викладаємо трохи першого тіста і рівномірно розподіляємо по всій поверхні.
Розкачуємо наступну частину тіста до тих же розмірів, що і попередню, переносимо її на змащену першим тістом попередню частину, намагаючись, щоб краї збіглися і лише потім намазуємо першим тістом.
Потім робимо те ж саме з іншими частинами, складаючи їх одна на одну. Скручуємо все разом рулетиком, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник приблизно на 12 годин.
Через зазначений час розрізаємо рулет поперек на 18-20 частин товщиною до 1,5 см. Залишаємо одну частину, а решту прибираємо в холодильник. Присипаємо робочу поверхню борошном і розгортаємо корж до 1,5-2 мм. Краї обрізаємо за допомогою тарілки, а обрізки збираємо в шмат, який потім також розгортаємо в пласт.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 200-220°С.
Деко для випічки застилаємо пергаментним папером і викладаємо на неї перший корж. Відправляємо його в духовку і чекаємо, поки він спечеться. Потім робимо те ж саме з іншими коржами.
Готуємо заварний крем: за допомогою міксера збиваємо яйця з цукром, потім додаємо молоко і борошно. Ставимо суміш на слабкий вогонь і весь час помішуємо. Коли вона загусне, знімаємо з вогню і залишаємо на 20-30 хвилин до повного охолодження. Потім додаємо масло і знову збиваємо міксером.
Починаємо збирати торт, попередньо залишивши один або два коржі для декору (посипання).
Ставимо перший шар на блюдо і змащуємо його кремом, потім другий корж, знову крем і т.д. Залишаємо торт приблизно на годину при кімнатній температурі, щоб він просочився кремом. Подрібнюємо коржі для посипання і декоруємо ними торт на ваш розсуд. Потім ставимо його на 12 годину в холодильник, а після подаємо до чаю.
- Раніше ми розповіли, як приготувати десерт Тірамісу.
- Читайте також на theLime про 3 прості та смачні рецепти для ласунів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.