Лайм

Як приготувати швидку паску без дріжджів: найпростіший рецепт на Великдень 2022

Рецепт для тих господинь, які не мають багато часу

Лише декілька днів залишається до Великодня, тож господині у пошуках перевірених рецептів святкових страв. І якщо ви вже робили сирну паску з маком і лимоном, приготуйте також швидку паску без дріжджів. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти для тіста: борошно (550 г), сир (300 г), маргарин або вершкове масло (250 г), яйця (4 шт.), цукор (250 г), ванільний цукор (1 пакетик = 16 г), сода (1 ч. л.), столовий оцет (1 ч. л.), родзинки (200 г), цедра лимона або апельсина (1 ст. л.).

Інгредієнти для глазурі: шоколад (100 г), вершкове масло (30 г), молоко (2 ст. л.).

Також знадобляться картонні форми для випічки діаметром 9 см та висотою 10 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно трохи розм'якшилося за кімнатної температури. Потім додаємо до нього цукор та ванільний цукор і збиваємо за допомогою міксера. Поступово вводимо в суміш по одному яйцю, продовжуючи збивати.

Сир необхідно розім'яти виделкою і додати до вершково-яєчної маси, знову збити міксером. Соду гасимо оцтом у ложці та вливаємо до інших інгредієнтів.

Родзинки заливаємо окропом і залишаємо приблизно на 10-15 хвилин. Потім зливаємо воду і викладаємо їх на паперові рушники. З лимона чи апельсина знімаємо цедру. Додаємо родзинки та цедру в масу і ретельно перемішуємо.

Борошно просіюємо через сито і поступово вводимо, замішуючи тісто. Воно має вийти не дуже густим.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Викладаємо тісто у паперові форми, заповнюючи їх на 2/3. Форми ставимо на деко і відправляємо їх випікати приблизно на 50 хвилин.

Для приготування глазурі шоколад слід розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, додати в нього вершкове масло і молоко.

Дістаємо з духовки готові паски, чекаємо, поки вони трохи охолонуть. Потім покриваємо верхівки шоколадною глазур'ю і чекаємо, доки вона застигне.

Фото: pixabay.com

Новини партнерів

Читайте також

Привносять світло в життя інших: які знаки Зодіаку вважають найбільш позитивними

Представники яких зодіакальних сузір'їв прагнуть завжди бачити у всьому позитив, робити світ кращим і допомагати порадами  

Як підживити рослини черствим хлібом: натуральне добриво для поливу

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво для рослин із залишків чорного хліба, що містить багато поживних речовин

Як смачно приготувати молоду картоплю: небанальний рецепт сезонної страви

Як у домашніх умовах приготувати молоду картоплю на сковороді із вершковим маслом, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї