Лише декілька днів залишається до Великодня, тож господині у пошуках перевірених рецептів святкових страв. І якщо ви вже робили сирну паску з маком і лимоном, приготуйте також швидку паску без дріжджів. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.
Інгредієнти для тіста: борошно (550 г), сир (300 г), маргарин або вершкове масло (250 г), яйця (4 шт.), цукор (250 г), ванільний цукор (1 пакетик = 16 г), сода (1 ч. л.), столовий оцет (1 ч. л.), родзинки (200 г), цедра лимона або апельсина (1 ст. л.).
Інгредієнти для глазурі: шоколад (100 г), вершкове масло (30 г), молоко (2 ст. л.).
Також знадобляться картонні форми для випічки діаметром 9 см та висотою 10 см.
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно трохи розм'якшилося за кімнатної температури. Потім додаємо до нього цукор та ванільний цукор і збиваємо за допомогою міксера. Поступово вводимо в суміш по одному яйцю, продовжуючи збивати.
Сир необхідно розім'яти виделкою і додати до вершково-яєчної маси, знову збити міксером. Соду гасимо оцтом у ложці та вливаємо до інших інгредієнтів.
Родзинки заливаємо окропом і залишаємо приблизно на 10-15 хвилин. Потім зливаємо воду і викладаємо їх на паперові рушники. З лимона чи апельсина знімаємо цедру. Додаємо родзинки та цедру в масу і ретельно перемішуємо.
Борошно просіюємо через сито і поступово вводимо, замішуючи тісто. Воно має вийти не дуже густим.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
Викладаємо тісто у паперові форми, заповнюючи їх на 2/3. Форми ставимо на деко і відправляємо їх випікати приблизно на 50 хвилин.
Для приготування глазурі шоколад слід розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, додати в нього вершкове масло і молоко.
Дістаємо з духовки готові паски, чекаємо, поки вони трохи охолонуть. Потім покриваємо верхівки шоколадною глазур'ю і чекаємо, доки вона застигне.
- Раніше ми розповіли, у чому різниця між паскою, пасхою та кулічем.
- Читайте також на theLime, як приготувати глазур для паски, щоб не кришилася і не липла.