Лише кілька днів залишається до Великодня, який православні відзначатимуть 24 квітня. Багато господинь вже планують святкове меню та купують необхідні продукти. І якщо ви вже експериментували з шоколадною паскою на сухих дріжджах, цього разу приготуйте сирну з маком, родзинками та лимонною цедрою. theLime підібрав для вас простий рецепт останньої.
Інгредієнти: сир (500 г), сметана (80 г), цукрова пудра (100 г), ванільний цукор (1 ч. л.), вершкове масло (90 г), мак (40-50 г), цукор (1 ст. л.), родзинки (40 г), цедра лимона (1 шт.), куркума (0,5 ч. л.).
Також знадобиться спеціальна форма для паски - пасочниця.
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно розтануло і стало м'яким.
Сир перетираємо через сито, щоб він був однорідної консистенції і без грудочок.
Мак заливаємо окропом і залишаємо приблизно на півгодини, а родзинки – на 5 хвилин. Відціджуємо мак, додаємо цукор, потім подрібнюємо у блендері або перетираємо у ступці. Родзинки викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
У мисці змішуємо сир зі сметаною, цукровою пудрою, м'яким вершковим маслом та ванільним цукром. Перебиваємо блендером, щоб вийшла однорідна маса, потім розділяємо її на дві частини.
Лимон промиваємо під проточною водою, витираємо і тремо на терці, щоб одержати цедру.
В одну частину сирної маси додаємо лимонну цедру та куркуму, в другу – родзинки та мак. Перемішуємо кожну з них.
Спеціальну форму для паски вистилаємо марлею, складеною в два шари, розрівнюємо з боків і по дну лимонну масу, а в центр викладаємо макову масу. Зверху паску прикриваємо марлею.
Ставимо форму в глибоку миску, зверху накриваємо дощечкою та якимось вантажем. Всю цю конструкцію відправляємо у холодильник приблизно на 12-16 годин. Періодично зливаємо сироватку, що утворилася внизу.
Потім перевертаємо форму з сирною паскою на тарілку, акуратно знімаємо марлю та прикрашаємо її.
Подаємо до столу апетитну сирну паску з маком, родзинками та лимонною цедрою та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, у чому різниця між паскою, пасхою та кулічем.
- Читайте також на theLime про 5 типових помилок, чому падає і черствіє паска.