У неділю, 24 квітня, в Україні відзначатимуть Великдень. Чимало господинь вже пофарбували яйця натуральними барвниками і спекли паски, які тепер потрібно гарно задекорувати. Для цього можна використовувати традиційну кондитерську посипку чи зробити безе або, як їх ще називають, меренги. theLime підібрав для вас простий рецепт їхнього приготування.
Інгредієнти: цукор (200 г), яєчний білок (4 шт.).
Приготування:
Духовку заздалегідь розігріваємо до 100°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером.
Яйця розбиваємо та акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Якщо ви не знаєте, як це зробити, необхідно розбити перше яйце в глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Потім злегка стиснути стінки порожньої пластикової пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, піднести шийку до жовтка і плавно розтиснути стінки. Жовток втягнеться у пляшку, а білок залишиться у мисці. Для приготування меренги знадобляться лише білки.
Збиваємо білки за допомогою міксера протягом 2 хвилин. Не припиняючи збивати, додаємо цукор. Збиваємо ще близько 3 хвилин. В результаті має вийти біла тягуча маса. Також можна додати різні харчові барвники, щоб безе вийшли різного кольору.
Щоб вийшли красиві меренги, необхідно взяти кондитерський мішок із спеціальною насадкою. Або ж перекласти масу в звичайний файл і зрізати його кінчик. Потім викладаємо отриману суміш на деко, формуючи невеликі безе.
Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо 1,5 години. Дістаємо їх і чекаємо, поки вони охолонуть, а потім прикрашаємо паски.
- Раніше ми розповіли, як зробити густу і гарну помадку для паски з маршмелоу.
- Читайте також на theLime, як приготувати глазур для паски, щоб не кришилася і не липла.