Для багатьох господинь приготування нових страв – це своєрідний спосіб відволіктися від інших проблем та поекспериментувати. І якщо ви вже пробували замаринувати оселедець з гірчицею та цибулею, цього разу приготуйте солону скумбрію. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти: скумбрія (800 г), сіль (2 ст. л.), цукор (1 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування смачної солоної скумбрії необхідно ретельно підібрати свіжу рибу, а саме зазирнути їй у вічі. Вони повинні бути світлими та прозорими і в жодному разі не каламутними.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Розрізаємо рибу, щоб випатрати, прибираємо чорну плівку в череві, відрізаємо голову. Потім промиваємо її у проточній воді та витираємо паперовими рушниками.

У невеликій піалі змішуємо сіль та цукор і натираємо скумбрію цією сумішшю з усіх боків. Загортаємо в поліетиленовий пакет або харчову плівку, кладемо в контейнер та відправляємо у холодильник на 24 години. Як варіант - можна залишити при кімнатній температурі на 12 годин.

Через зазначений проміжок часу дістаємо рибу і промиваємо у проточній воді, викладаємо на рушник, щоб увібралася зайва волога, витираємо серветками.

Потім нарізаємо солону скумбрію на шматочки і подаємо до столу, наприклад, з картоплею пюре та салатом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.