На вихідних чимало господинь намагаються балувати свою родину незвичними стравами. І якщо ви вже робили рибний паштет з плавленим сиром, цього разу приготуйте закуску, замаринувавши оселедець із цибулею та гірчицею. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: оселедець (1-1,3 кг), цибуля (2 шт.), морква (3 шт.), петрушка (1 пучок).
Інгредієнти для маринаду: зерна коріандру (2 ч. л.), зерна гірчиці (2 ч. л.), запашний перець (7 горошин), чорний перець (15 горошин), лавровий лист (3 шт.), окріп (200 мл), цукор (3 ст. л.), сіль (1 ст. л. з гіркою), оцет 9% (6 ст. л.).
Приготування:
Таку закуску можна приготувати як з оселедця, так і зі скумбрії.
Підготовлені спеції: зерна коріандру та гірчиці, запашний та чорний перець, лавровий лист – висипаємо у невелику миску та заливаємо окропом. Залишаємо, поки вони не охолонуть.
Потім в охолоджені спеції додаємо цукор, сіль та оцет, перемішуємо – маринад для оселедця готовий.
Свіжоморожений оселедець промиваємо, очищаємо від нутрощів, знімаємо шкірку і виймаємо кісточки. Нарізаємо філе шматочками шириною приблизно 1-1,5 см.
Цибулю очищаємо і нарізаємо кільцями, а моркву - кружальцями. Петрушку промиваємо, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
На дно лотка виливаємо 2 ст. л. маринаду, потім шар оселедця з маринадом, шар моркви, шар цибулі, шар петрушки, знову поливаємо маринадом і повторюємо так, поки не закінчаться інгредієнти.
Накриваємо кришкою і залишаємо за кімнатної температури приблизно на 2 години, потім прибираємо в холодильник ще на 10-12 годин.
Дістаємо маринований оселедець та насолоджуємося апетитною закускою.
- Раніше ми розповіли, як зробити ніжний форшмак на крекерах.
- Читайте також на theLime, як приготувати лінивий оселедець під шубою.