Лайм

Як смачно замаринувати оселедець з гірчицею та цибулею: простий рецепт закуски

Зробити її зовсім нескладно

На вихідних чимало господинь намагаються балувати свою родину незвичними стравами. І якщо ви вже робили рибний паштет з плавленим сиром, цього разу приготуйте закуску, замаринувавши оселедець із цибулею та гірчицею. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: оселедець (1-1,3 кг), цибуля (2 шт.), морква (3 шт.), петрушка (1 пучок).

Інгредієнти для маринаду: зерна коріандру (2 ч. л.), зерна гірчиці (2 ч. л.), запашний перець (7 горошин), чорний перець (15 горошин), лавровий лист (3 шт.), окріп (200 мл), цукор (3 ст. л.), сіль (1 ст. л. з гіркою), оцет 9% (6 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Таку закуску можна приготувати як з оселедця, так і зі скумбрії.

Підготовлені спеції: зерна коріандру та гірчиці, запашний та чорний перець, лавровий лист – висипаємо у невелику миску та заливаємо окропом. Залишаємо, поки вони не охолонуть.

Потім в охолоджені спеції додаємо цукор, сіль та оцет, перемішуємо – маринад для оселедця готовий.

Свіжоморожений оселедець промиваємо, очищаємо від нутрощів, знімаємо шкірку і виймаємо кісточки. Нарізаємо філе шматочками шириною приблизно 1-1,5 см.

Цибулю очищаємо і нарізаємо кільцями, а моркву - кружальцями. Петрушку промиваємо, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

На дно лотка виливаємо 2 ст. л. маринаду, потім шар оселедця з маринадом, шар моркви, шар цибулі, шар петрушки, знову поливаємо маринадом і повторюємо так, поки не закінчаться інгредієнти.

Накриваємо кришкою і залишаємо за кімнатної температури приблизно на 2 години, потім прибираємо в холодильник ще на 10-12 годин.

Дістаємо маринований оселедець та насолоджуємося апетитною закускою.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою

Розсада оживе на очах: перевірений спосіб підживлення рослин дріжджами

Городники розповіли, як підживити розсаду - для цього треба використовувати дріжджі