Лайм

Як швидко засолити сало у гарячому розсолі: простий рецепт

Зробити його в домашніх умовах зовсім нескладно

Під час війни багато жителів України були змушені змінити не лише звичні умови життя, а й кардинально переглянути свій раціон через дефіцит звичних продуктів. Тому господині навчилися готувати різні паштети, наприклад, зі свинини чи оселедця, а також замінювати м'ясо салом. theLime ділиться з вами простим рецептом, як засолити сало в гарячому розсолі.

Інгредієнти: сало (2 кг), вода (2 л), лавровий лист (4 шт.), запашний перець (10 шт.), сіль (1 склянка), цибуля (1 шт.), перець мелений (за смаком), часник (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування розсолу необхідно підігріти воду у великій каструлі. Додаємо в неї запашний перець, лавровий лист, сіль та цілу цибулину – її можна навіть не чистити. Доводимо до кипіння, перемішуємо, щоб вся сіль розчинилася.

В іншу каструлю викладаємо сало. Коли розсіл у першій каструлі закипить, заливаємо ним сало і зверху накриваємо тарілкою з будь-яким вантажем – так, щоб вийшов гніт. У такому положенні залишаємо сало приблизно на 4 дні за кімнатної температури.

Через зазначений проміжок часу дістаємо сало, витираємо його, перчимо. Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес. Натираємо сало часником і відправляємо в морозильну камеру приблизно на кілька годин.

Після заморозки виймаємо сало та нарізаємо акуратними часточками. Подаємо до столу із хлібом і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні