Лайм

Як зробити сир у домашніх умовах: простий рецепт моцарели

Це не так складно, як може здатися

Класичний італійський молодий сир моцарела готується з буйволячого або коров'ячого молока, а також із їхніх сумішей. Оригінальний продукт походить з регіонів Італії: таких як Кампанія, Апулія та Базиліката. В інших регіонах Італії та в багатьох країнах світу цей еластичний сир виготовляється з коров'ячого молока, жирність якого близько 50 або 45 відсотків. Приготувати моцарелу можна і в домашніх умовах, але зазделегідь бажано дізнатися про деякі тонкощі цього процесу та підібрати найкращий рецепт. theLime якраз має такий у запасі - знадобиться мінімум компонентів та зовсім трохи вашого часу.

Фото: unsplash.com

Важливі рекомендації:

  • Молоко має бути перевірене, незбиране. Найоптимальніший варіант - фермерське.
  • Каструлю бажано використосувати емальовану. Категорично не можна брати алюмінієву.
  • Без оцту моцарела не вийде. Його варто додавати його маленькими порціями, а не весь одразу.

Інгредієнти на дві порції: 1 л молока; 125 г натурального йогурту; 1,5 ч. л. солі (можна більше); 1 ст. л. оцтової есенції (25%).

Приготування: спочатку нагріаємо молоко із сіллю, але не доводимо до кипіння. Після цього додаємо до цих компонентів йогурт, перемішуємо, додаємо оцет. Ще раз добре все вимішуємо та прибираємо з плити. Далі друшляк застеляємо чистою марлею, згорнутою приблизно в 4 шари, виливаємо молоко (сироватку не виливати), добре відтискаємо сир від сироватки.

Фото: unsplash.com

Наступний етап: формуємо кульку і кладемо в сироватку, накриваємо рушником і даємо час постояти і охолонути. Сир у сироватці переміщуємо на 24 години в холодильник. Після того, як вказаний час минув, зливаємо сироватку. Зберігаємо в закритій пластиковій ємності. Смачного!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їхні навички маніпулювання зашкалюють: які знаки Зодіаку найхитріші

Астрологи назвали найхитріші знаки Зодіаку – Скорпіон, Близнюки, Риби

Добриво з кефіру – універсальне підживлення: як його приготувати і використовувати на городі

Яке універсальне добриво можна приготувати на основі кефіру, як його застосовувати, а також для яких рослин воно підходить

Мінісукні, в яких ви будете найяскравішою зіркою випускного вечора: добірка актуальних фасонів

Які фасони та забарвлення випускних суконь у довжині міні приглянути на свято, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу