Лайм

Як приготувати грузинські хінкалі у домашніх умовах: простий рецепт

Здивуйте сім'ю чи гостей на вихідних

Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують як із українською кухнею, так і з іншими. І якщо ви вже балували свою сім'ю грузинською ачмою, цього разу приготуйте хінкалі з м'ясною начинкою. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти для тіста: борошно (500 г), вода (250 мл), сіль (1 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: яловичина (500 г), цибуля (2 шт.), холодна вода (500 мл), кінза (1 пучок), петрушка (за смаком), мелений перець, чорний мелений перець, спеції, сіль.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Підготуємо робочу поверхню та просіюємо на неї борошно. У центрі робимо невелике заглиблення та висипаємо в нього сіль. Помалу вливаємо воду в центр, збираючи борошно від країв до центру. Це зручно робити виделкою: наливаємо трохи води, перемішуємо виделкою і так далі, поки все борошно не збереться в грудку. Борошно та води може піти трохи менше (або більше), ніж зазначено в описі інгредієнтів.

Потім вимішуємо тісто руками, а також іноді розрізаємо його навпіл і вивертаємо його, тому що всередині воно більш вологе, ніж зовні. Періодично підсипаємо борошно, щоб тісто не прилипало. Вимішуємо доти, доки воно не стане еластичним. Потім обгортаємо його харчовою плівкою чи поміщаємо в поліетиленовий пакет і залишаємо відпочивати на 2 години.

Тим часом підготуємо фарш: м'ясо промиваємо під проточною водою, нарізаємо на акуратні шматочки та пропускаємо їх через м'ясорубку. Цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо в м'ясорубці або тремо на терці.

Зелень промиваємо, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.
Змішуємо в мисці фарш, цибулю, зелень, сіль та інші спеції за смаком. Вимішуємо і додаємо трохи води у фарш, щоб він був соковитим. Накриваємо миску харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 1 годину.

Тісто розкочуємо в ковбаску, а потім нарізаємо на однакові шматочки. Кожен із них розкочуємо в коло завтовшки 2 мм і завбільшки з долоню. При цьому краї мають бути тоншими, ніж центр.

Беремо невелику піалу і накидаємо на неї кружальце розкатаного тіста. У центр кладемо 1 ст. л. фаршу і збираємо краї складочками в центр. Останню складку загортаємо навколо інших, з'єднавши з першою. Закручуємо хвостик проти годинникової стрілки, а його верх відрізаємо ножем. Формуємо таким чином усі хінкали. Із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти приблизно 16-20 шт.

Ставимо на плиту каструлю з водою, солимо її і чекаємо, поки закипить. У киплячу воду кидаємо декілька хінкалі, але не всі одразу, щоб вони не злиплися. Варимо приблизно 12-14 хвилин, потім виймаємо шумівкою.

Подаємо апетитні хінкалі з будь-яким соусом і насолоджуємося смаком.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні