Лайм

Як приготувати чанахі з м'ясом та квасолею: простий рецепт

Поекспериментуйте з грузинською кухнею

Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують як із українською кухнею, так і з іншими. І якщо ви вже балували свою сім'ю хачапурі по-аджарськи, цього разу зробіть грузинську печеню під назвою "чанахі". theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Чанахі - страва грузинської кухні, що представляє собою тушковану в глиняному горщику баранину зі спеціями та овочами: картоплею, томатами, баклажанами та цибулею. Його часто роблять і на Західній Україні, наприклад, львівський варіант цієї страви готують із м'ясом та квасолею.

Інгредієнти: свинина чи баранина (700 г), картопля (600 г), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), червона квасоля (1 склянка), часник (7 зубчиків), томатна паста (1 ст. л.), смалець (2 ст. л.), борошно (4 ст. л.), лавровий лист (1 шт.), сіль, чорний мелений перець, зелень петрушки, олія, мелена паприка.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Червону квасолю необхідно замочити на всю ніч, а потім зварити до готовності - це піде приблизно 1-2 години.

Цибулю та моркву промиваємо у проточній воді, очищаємо. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, а моркву тремо на терці.

Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо у воді та нарізаємо великими шматочками. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо картоплю майже до готовності, потім перекладаємо на тарілку.

Свинину промиваємо, нарізаємо акуратними шматочками і відправляємо на розпечену сковороду та обсмажуємо на сильному вогні з усіх боків, періодично перемішуючи. Потім додаємо сюди ж смалець, цибулю та моркву. Тушкуємо все разом приблизно 10-15 хвилин, не забуваємо помішувати, щоб нічого не пригоріло.

Потім додаємо томатну пасту або, якщо є, дрібно нарізані помідори. Тушкуємо ще 5-20 хвилин.

Часник очищаємо та подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес. Петрушку промиваємо під водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Дрібно рубаємо її.

Беремо велику каструлю, наливаємо в неї 3 л чистої води та ставимо на сильний вогонь. Пересипаємо туди обсмажену картоплю та зварену квасолю. Чекаємо, поки закипить вода, а потім відправляємо обсмажені овочі з м'ясом. Також додаємо нарізану зелень, часник, лавровий лист, сіль, паприку та інші спеції за смаком. Варимо разом ще 10 хвилин.

Тим часом на сухій сковороді обсмажуємо борошно до золотистого кольору. Додаємо в нього 1-2 половники бульйону, розмішуємо, щоб не було грудочок. Вливаємо борошняну суміш до решти інгредієнтів у каструлі, перемішуємо і даємо прокипіти приблизно 5 хвилин. Потім розливаємо у тарілки або глиняні горщики.

Подаємо апетитну страву з м'ясом та квасолею та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати мариновані печериці зі спеціями, щоб урізноманітнити меню своєї родини смачною закускою

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах