Лайм

Як закрити на зиму гострі та хрусткі огірки: простий рецепт з кетчупом

Така закуска сподобається навіть гурманам

Кожна досвідчена господиня має кілька перевірених рецептів консервації. І якщо ви вже намагалися робити малосольні огірки на мінеральній воді, цього разу закрийте на зиму гострі огірки з кетчупом чилі. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: огірки (1 кг), кетчуп чилі (150 г), часник (за смаком), лавровий лист (1 шт.), запашний перець (за смаком), сіль (2 ст. л.), цукор (2 ст. л.), оцет (1 ст. л.), вода (1 л).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Огірки промиваємо у проточній воді від пилу та бруду. Набираємо великий таз крижаної води та відправляємо туди огірки на 2-3 години.

Тим часом підготуємо банки для консервації – їх необхідно простерилізувати. Якщо це невеликі банки до 0,5 л, їх можна поставити в мікрохвильову піч, налити в кожну трохи води і включити найбільшу потужність. Другий варіант - у промиту під проточною водою банку ставимо ложку і наливаємо окріп, чекаємо 5 хвилин, потім виливаємо воду. Третій – ставимо банки в холодну духовку, вмикаємо її та розігріваємо разом із банками до температури 100°С. Кришки кип'ятимо приблизно 5 хвилин у каструлі.

Часник очищаємо від лушпиння, за бажанням кожен зубчик можна розрізати на кілька пластин.

У кожну банку викладаємо по зубчику часнику, кілька горошин перцю та 1 лавровий лист. За бажанням можна додати парасольки кропу, листя хрону, вишні, смородини, кільця перцю чилі тощо.

Потім щільно викладаємо у банку огірки. Кип'ятимо в каструлі воду і заливаємо огірки в банці. Залишаємо на 10-15 хвилин.

Потім воду зливаємо назад у каструлю, знову кип'ятимо, додаємо сіль та цукор, кетчуп чилі та 7% або 9% оцет. Доводимо маринад до кипіння та знімаємо з вогню. Заливаємо огірки, закриваємо кришками банки і перевертаємо їх догори дном. Накриваємо теплим пледом або ковдрою на добу, а потім перевертаємо та прибираємо у прохолодне темне місце.

Такі огірки можна куштувати вже через місяць або залишити заготовку на зиму.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу