Лайм

Як зробити малосольні огірки на мінеральній воді: простий рецепт на трилітрову банку

Зробити їх зовсім не складно

Чимало недосвідчених господинь бояться або не хочуть робити домашні заготовки через складності зі стерилізацією банок і тривалий процес приготування. Однак на сьогоднішній день існує декілька простих способів, за допомогою яких можна приготувати хрумкі малосольні огірки в пакеті або в банці. theLime підібрав для вас простий рецепт на 3-літрову банку.

Інгредієнти: огірки (1-1,3 кг), газована мінеральна вода (1 л), сіль (2 ст. л.), часник (3 зубчики), кріп (15 г), гострий стручковий перець (5 г), лавровий лист (3 шт.).

Фото: Pinterest

Приготування:

Огірки промиваємо, зрізаємо кінчики та замочуємо у холодній воді хвилин на 30-40.

Зелень промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Часник очищаємо від лушпиння, подрібнюємо за допомогою преса.

На дно 3-літрової банки кладемо половину зелені та подрібненого часнику, гострий перець, потім укладаємо огірки. Зверху кладемо решту зелені, часнику, лаврового листя, всипаємо сіль. Заливаємо акуратно мінералку в кілька етапів - вона буде пінитися. Мінералка має повністю покрити огірки.

Прикриваємо кришкою та залишаємо при кімнатній температурі на 3-4 години. Потім закриваємо кришкою та відправляємо на 12 годин у холодильник.

Через зазначений проміжок часу дістаємо та насолоджуємося малосольними огірками.

Фото: Pinterest

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні