Лайм

Як смачно замаринувати на зиму часникові стрілки: простий рецепт із гірчицею

Найсмачніший делікатес із гострим смаком та пряним ароматом

Довгий час часникові стрілки зрізалися і викидалися, сьогодні вони є чудовою основою для багатьох страв або самостійною закускою. Стрілки часнику смажать з яйцем, маринують на зиму та роблять із них всілякі соуси та салати. Крім гострого та пряного смаку, вони є ще джерелом вітамінів та мінералів. theLime розповість, як законсервувати часникові стрілки з гірчицею, щоб насолоджуватися пікантним смаком протягом всієї зими.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: вода (1 л), лавровий лист, тростинний цукор (50 г), чорний перець горошком, стрілки часнику, оцет 9% столовий (100 мл), сіль (30 г), гірчиця у зернах.

Приготування:

Для маринування потрібні молоді пагони, доки на них не з'явилися голівки з насінням. Часникові стрілки ретельно промийте та просушіть паперовим рушником. Наріжте на довгі шматки, приблизно 6 сантиметрів.

Викладіть стрілки часнику в друшляк і опустіть у киплячу воду. Бланшуйте протягом двох хвилин. Після цього відразу опустіть у холодну воду, щоб вони не втратили яскравого кольору.

Фото: pixabay.com

Тару, в якій закатуватимете стрілки, добре вимийте і простерилізуйте. Краще використовувати банки не більше півлітра. У кожну ємність покладіть кілька горошин чорного перцю, гірчиці і лавровий лист. Зверху викладіть підготовлені часникові стрілки, щільно їх утрамбовуючи.

У сотейник налийте воду, додайте цукор та сіль. Доведіть до кипіння і відразу влийте оцет. Отриманим маринадом залийте вміст банок.

Далі тару із часниковими стрілками помістіть у каструлю з водою, її рівень має доходити до половини банки. Поставте на маленький вогонь, доведіть до кипіння та тримайте на плиті приблизно 10 хвилин. Потім банки дістаньте та герметично закатайте. Переверніть, накрийте щільною тканиною та залиште в такому положенні остигати.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити