Для деяких господинь приготування страв є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок. І якщо ви вже закрили на зиму декілька банок зелених помідорів з часником та перцем, побалуйте близьких маринованими помідорами, начиненими морквою та зеленню, які можна їсти вже наступного дня. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: зелені помідори (1 кг), морква (1-2 шт.), будь-яка зелень (кріп, петрушка, кінза, базилік), часник (1 головка).
Інгредієнти маринаду: вода (1 л), сіль (2 ст. л.), цукор (2 ст. л.), оцет 9% (100 мл), лавровий лист, перець горошком, коріандр, гірчиця в зернах.
Приготування:
Моркву очищаємо, споліскуємо у воді та тремо на дрібній тертці.
Мікс зелені (кріп, петрушка, кінза, базилік) промиваємо у воді, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Далі дрібно рубаємо ножем.
Часник чистимо від лушпиння. Змішуємо в мисці моркву, часник та зелень, ретельно перемішуємо.
Зелені помідори промиваємо в проточній воді, розрізаємо навхрест майже до кінця. Фаршируємо помідори підготовленою начинкою, складаємо в посуд, в якому вони потім маринуватимуться - у пластиковий контейнер або каструлю.
Потім готуємо маринад: у каструлю виливаємо воду, додаємо сіль, цукор та всі спеції, наприклад, лавровий лист, перець горошком, коріандр, гірчицю в зернах. Періодично перемішуючи, доводимо до кипіння, потім вливаємо оцет, чекаємо ще 1-2 хвилини і знімаємо з вогню.
Заливаємо помідори підготовленим маринадом та залишаємо на 12-14 годин. Через зазначений проміжок часу їх можна вже їсти.
- Раніше ми розповіли, що робити, щоб огірки не були гіркими.
- Читайте також на theLime найкращі рецепти солінь від переможниці та судді кулінарного шоу "МайстерШеф" Лізи Глінської.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.