Лайм

Як приготувати мариновані зелені помідори, начинені морквою та часником: рецепт смачної закуски

Побалуйте близьких такою закускою

Для деяких господинь приготування страв є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок. І якщо ви вже закрили на зиму декілька банок зелених помідорів з часником та перцем, побалуйте близьких маринованими помідорами, начиненими морквою та зеленню, які можна їсти вже наступного дня. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: зелені помідори (1 кг), морква (1-2 шт.), будь-яка зелень (кріп, петрушка, кінза, базилік), часник (1 головка).

Інгредієнти маринаду: вода (1 л), сіль (2 ст. л.), цукор (2 ст. л.), оцет 9% (100 мл), лавровий лист, перець горошком, коріандр, гірчиця в зернах.

Фото: instagram.com/grenache_rose

Приготування:

Моркву очищаємо, споліскуємо у воді та тремо на дрібній тертці.

Мікс зелені (кріп, петрушка, кінза, базилік) промиваємо у воді, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Далі дрібно рубаємо ножем.

Часник чистимо від лушпиння. Змішуємо в мисці моркву, часник та зелень, ретельно перемішуємо.

Зелені помідори промиваємо в проточній воді, розрізаємо навхрест майже до кінця. Фаршируємо помідори підготовленою начинкою, складаємо в посуд, в якому вони потім маринуватимуться - у пластиковий контейнер або каструлю.

Потім готуємо маринад: у каструлю виливаємо воду, додаємо сіль, цукор та всі спеції, наприклад, лавровий лист, перець горошком, коріандр, гірчицю в зернах. Періодично перемішуючи, доводимо до кипіння, потім вливаємо оцет, чекаємо ще 1-2 хвилини і знімаємо з вогню.

Заливаємо помідори підготовленим маринадом та залишаємо на 12-14 годин. Через зазначений проміжок часу їх можна вже їсти.

Фото: instagram.com/grenache_rose

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні

Гуакамоле – ідеальний сніданок: рецепт, для якого не потрібно світло

Як у домашніх умовах приготувати гуакамоле з авокадо на сніданок, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї під час вимкнення світла 

Знайдіть час: 3 знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують літньої відпустки

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким потрібна відпустка - у списку опинилися Телець, Діва і Риби - фахівці пояснили причину