Кожна досвідчена господиня має декілька перевірених рецептів домашньої консервації та солінь. І якщо ви вже закрили на зиму горошок, зробіть також мариновані кабачки, огірки чи баклажани за рецептом переможниці та судді кулінарного шоу "МайстерШеф" Лізи Глінської. theLime ділиться з вами простими рецептами.
Мариновані кабачки
Інгредієнти: кабачки або цукіні (1 кг), сіль (1 ст. л.), цукор (1 ч. л.), часник (4-5 зубчиків), кріп, лавровий лист, оцет (1 ст. л.).
Приготування:
Кабачки промиваємо у проточній воді, витираємо насухо, нарізаємо на 8 частин.
Для приготування такої закуски знадобляться два невеликі пакети, які потрібно поставити один в інший. Викладаємо нарізані кабачки у пакети.
Потім нарізаємо кріп досить крупно, часник очищаємо від лушпиння, також ріжемо. Додаємо їх у кабачки разом із лавровим листом, сіллю, цукром та оцтом.
Все ретельно перемішуємо та залишаємо в холодильнику на 10-12 годин. Періодично потрібно перемішувати, щоб кабачки добре промаринувалися з усіх боків.
Через зазначений проміжок часу дістаємо та насолоджуємось закускою.
Малосольні огірки
Інгредієнти: огірки (1 кг), сіль (1 ст. л.), цукор (1 ч. л.), часник (4 зубчики), кріп.
Приготування:
Кріп промиваємо під проточною водою, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо його ножем.
Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес. Огірки споліскуємо у воді, зрізаємо з них кінчики.
Викладаємо в чистий поліетиленовий пакет часник, кріп, цукор, сіль, а також огірки. Все ретельно перемішуємо. Відправляємо у холодильник на 10-12 годин. Не забуваймо перевертати кілька разів протягом дня.
Мариновані баклажани
Інгредієнти: баклажани (1 кг), вода (1,5 л), сіль (1 ч. л. з гіркою).
Інгредієнти для маринаду: вода (1 л), сіль (2,5 ч. л. з гіркою), цукор (1,5 ст. л. з гіркою), рослинна олія (3 ст. л.), оцет 6% (4 ст. л.), чорний перець (20 горошин), часник (3 зубчики), хмелі-сунелі.
Приготування:
Баклажани промиваємо у проточній воді, очищаємо, нарізаємо на невеликі шматочки, викладаємо в каструлю. Заливаємо окропом і додаємо сіль.
Накриваємо кришкою та варимо приблизно 10-15 хвилин, потім зливаємо цю воду.
Тим часом приготуємо маринад: змішуємо в ємності воду, цукор та сіль, перемішуємо, щоб кристали повністю розчинилися. Потім додаємо перець, хмелі-сунелі, олію, оцет і подрібнений часник. Все ретельно перемішуємо.
Заливаємо баклажани маринадом, перемішуємо, накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на 3 години. Потім маринад зливаємо і додаємо в закуску нарізані кріп та кінзу.
Подаємо апетитні соління до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зробити малосольні огірки на мінеральній воді.
- Читайте також на theLime, що приготувати з кабачків на зиму, крім ікри.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.