Лайм

Ліза Глінська поділилася найкращими рецептами солінь: готуємо мариновані кабачки, огірки та баклажани

Поеспериментуйте на дозвіллі

Кожна досвідчена господиня має декілька перевірених рецептів домашньої консервації та солінь. І якщо ви вже закрили на зиму горошок, зробіть також мариновані кабачки, огірки чи баклажани за рецептом переможниці та судді кулінарного шоу "МайстерШеф" Лізи Глінської. theLime ділиться з вами простими рецептами.

Мариновані кабачки

Інгредієнти: кабачки або цукіні (1 кг), сіль (1 ст. л.), цукор (1 ч. л.), часник (4-5 зубчиків), кріп, лавровий лист, оцет (1 ст. л.).

Приготування:

Кабачки промиваємо у проточній воді, витираємо насухо, нарізаємо на 8 частин.

Для приготування такої закуски знадобляться два невеликі пакети, які потрібно поставити один в інший. Викладаємо нарізані кабачки у пакети.

Потім нарізаємо кріп досить крупно, часник очищаємо від лушпиння, також ріжемо. Додаємо їх у кабачки разом із лавровим листом, сіллю, цукром та оцтом.

Все ретельно перемішуємо та залишаємо в холодильнику на 10-12 годин. Періодично потрібно перемішувати, щоб кабачки добре промаринувалися з усіх боків.

Через зазначений проміжок часу дістаємо та насолоджуємось закускою.

Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Малосольні огірки

Інгредієнти: огірки (1 кг), сіль (1 ст. л.), цукор (1 ч. л.), часник (4 зубчики), кріп.

Приготування:

Кріп промиваємо під проточною водою, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо його ножем.

Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес. Огірки споліскуємо у воді, зрізаємо з них кінчики.

Викладаємо в чистий поліетиленовий пакет часник, кріп, цукор, сіль, а також огірки. Все ретельно перемішуємо. Відправляємо у холодильник на 10-12 годин. Не забуваймо перевертати кілька разів протягом дня.

Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Мариновані баклажани

Інгредієнти: баклажани (1 кг), вода (1,5 л), сіль (1 ч. л. з гіркою).

Інгредієнти для маринаду: вода (1 л), сіль (2,5 ч. л. з гіркою), цукор (1,5 ст. л. з гіркою), рослинна олія (3 ст. л.), оцет 6% (4 ст. л.), чорний перець (20 горошин), часник (3 зубчики), хмелі-сунелі.

Приготування:

Баклажани промиваємо у проточній воді, очищаємо, нарізаємо на невеликі шматочки, викладаємо в каструлю. Заливаємо окропом і додаємо сіль.

Накриваємо кришкою та варимо приблизно 10-15 хвилин, потім зливаємо цю воду.

Тим часом приготуємо маринад: змішуємо в ємності воду, цукор та сіль, перемішуємо, щоб кристали повністю розчинилися. Потім додаємо перець, хмелі-сунелі, олію, оцет і подрібнений часник. Все ретельно перемішуємо.

Заливаємо баклажани маринадом, перемішуємо, накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на 3 години. Потім маринад зливаємо і додаємо в закуску нарізані кріп та кінзу.

Подаємо апетитні соління до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їх краще не злити: які знаки Зодіаку найбільш запальні

Овни, Леви та Скорпіони є найбільш запальними знаками Зодіаку, розповіли астрологи - фахівці поділилися подробицями про їхні характери

Запорука гарного врожаю: як правильно поливати томати після висадки в ґрунт

Як необхідно поливати томати після висадки у відкритий ґрунт, а також якою має бути температура води, щоб не нашкодити рослинам

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Сирна запіканка з яблуками - корисний та швидкий сніданок для всієї родини, який можна приготувати і в духовці, і в мультиварці