Лайм

Топ-10 кімнатних рослин, які потребують мінімум догляду і прикрасять будь-яку оселю

Виберіть для себе улюблені кімнатні квіти

Кому із нас не хотілося б мати вдома гарні кімнатні рослини, не витрачаючи на догляд за ними купу часу? Відповідь здається очевидною. Саме тому theLime підготував підбірку про квіти, за якими легко доглядати і які точно стануть прикрасою вашого дому.

Алое

Цю рослину не потрібно часто поливати. Її бажано поставити в тепле місце з великою кількістю світла, тоді алое буде довго радувати ваше око.

Лаванда

Тут ситуація практично така ж, як і в першому випадку. Все, що потрібно – поставити рослину в місце із достатньою кількістю світла та час від часу поливати її.

Фото: Getty Images

Тещин язик

Цю квітку ще називають щучим хвостом, зміїною шкірою, леопардового шкірою, зозулиним хвостом, мовою диявола. Догляд за нею мінімальний, адже рослина може довго жити без поливу та без великої кількості світла.

Рослина-павук

Ц еще один популярний вид кімнатних рослин, догляд за якими не забере у вас багато часу. Їм потрібні лише світло і вода для нормального довгого існування. Крім того, рослину легко розмножити: для цього достатньо лише помістити саджанці у воду чи грунт.

Мирна лілія

Ці унікальні квіти бувають білого, рожевого або фіолетового кольорів. У догляді за ними є всього три ключових моменти: слабке освітлення, помірна температура і вологий ґрунт.

Сукуленти

Це рослини, що мають спеціальні тканини для запасання води. Існує величезна кількість сортів сукулентів, і вони не потребують особливого догляду.

Кактус

Так само, як і сукуленти, кактуси – це рослини адаптивні, різноманітні та стійкі. Просто посадіть їх, поставне в зручне для вас місце та зрідка поливайте.

Фото: Getty Images

Філодендрон

Рід рослин родини ароїдні, що має близько 220 видів і велику кількість сортів та гібридів. Ці рослини будуть рости незалежно від того, яке місце ви для них оберете. Найкраще для них - слабке або яскраве непряме світло. Перш ніж поливати квітку, переконайтесь, що грунт повністю сухий після минулого поливу.

Потос

Цю рослину можна знайти у багатьох кольорах. Вона цвіте при слабкому освітленні, що робить її ідеальною прикрасою кімнат з поганим освітленням.

Трав'янисті рослини

У цьому контексті — це рослини з пряними або ароматичними властивостями, які використовуються для ароматизації та прикрашання їжі, в лікувальних цілях чи для ароматизації. Травами можуть бути такі багаторічні рослини, як чебрець, шавлія або лаванда; дворічні рослини, такі як петрушка; або однорічні рослини, такі як базилік. Багаторічними травами можуть бути такі кущі, як розмарин (Rosmarinus officinalis), або такі дерева, як благородний лавр.

Деякі рослини використовують як трави та спеції, такі як зелень кропу і насіння кропу або листя і насіння кинзи. Є також деякі лікарські рослини, такі як ті, що входять до сімейства м'ятових, які використовують як у кулінарних, так і в лікувальних цілях.

Кімнатні рослини, які можна їсти – що можна придумати краще? Ніщо не зрівняється з травами в горщиках за ароматом та зручністю. Поставте їх на підвіконня, наприклад, на кухні і поливайте через день.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю