Лайм

6 помилок у догляді за квітами: що вбиває кімнатну рослину

Важливо знати потреби рослини

Чимало господинь вважають, що затишок у будинку створюють різні рослини та квіти у вазонах. І якщо ви любите доглядати за всім навколо, спробуйте, наприклад, виростити самостійно авокадо з кісточки або ж прикрасити свою квартиру домашніми квітами. theLime ділиться порадами, яких поширених помилок при цьому слід уникати.

Фото: pixabay.com


Ставити вазон із квітами біля батареї

Домашні рослини в жодному разі не варто ставити на радіатори або біля них. А все тому що в таких умовах вони швидко засохнуть і зав'януть – незважаючи навіть на те, що ви регулярно їх поливатимете водою. Виключення – різні кактуси та деякі види фікусів. Також перед тим, як купувати рослину, важливо оцінити, чи достатньо світла та вологи у вибраному приміщенні та чи немає там протягу.

Залишати квітку в тому самому горщику, в якому купили

Навіть найкрасивіший вазон з часом необхідно змінити - справа в тому, що коріння рослини з часом збільшується, і відповідно для цього необхідно буде більше місця. Квітку потрібно тримати в горщику, що в 2-3 рази перевищує розмір коріння.

Не збагачувати землю корисними речовинами

Кімнатним рослинам, як і живим істотам, потрібні спеціальні вітамінні добрива. Тому при покупці квітів заздалегідь поцікавтеся, чим їх підживлювати та удобрювати.

Залишати воду у піддоні

Після кожного поливу необхідно зливати воду із піддону горщика. Справа в тому, що ця вода заважає корінню рослини провітрюватися, і воно починають гнити.

Пересадити квіти в землю із найближчого парку

Недосвідчені господині можуть пересадити кімнатні квіти, використавши при цьому землю з палісадника біля будинку чи найближчого парку. Однак така помилка може дуже нашкодити рослині. Перед тим, як її пересаджувати, потрібно поцікавитись, у ґрунт якого виду це необхідно зробити. Також потрібно на дно горщика викласти дренаж - за його допомогою можна досягти правильного розподілу води та створення необхідних умов у субстраті.

Не враховувати потреби рослини у волозі при поливі

Існує помилкова думка, що кімнатні квіти потрібно поливати раз на тиждень чи навіть частіше. Це необхідно робити тоді, коли їх земля суха. Щоб переконатися в цьому, потрібно засунути палець у землю та перевірити її. Якщо вона волога - поки варто почекати з поливом. Більше того, у кожної рослини є період у житті (як правило, це зима), коли вона "впадає в сплячку" і не росте. Відповідно, і поливати її потрібно рідше.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу