Лайм

Як приготувати биті огірки по-китайськи: простий рецепт

Пікантна закуска сподобається любителям гостренького

У сезон огірків господині намагаються заготовити їх на зиму різними способами. Також популярністю користуються швидкі закуски, наприклад, малосольні огірки в пакеті. На цьому варіанти не закінчуються, і theLime знайшов у Instagram рецепт огірків по-китайськи.

Кулінарний блогер із Дніпра Поліна Хан розповіла, як приготувати биті огірки із соєвим соусом та червоним перцем. У них дуже виразний смак, тому їх можна їсти навіть із прісними гарнірами.

Інгредієнти: 2 гладких огірка, 3 пера зеленої цибулі, 4 зубчики часнику, 1 перець чилі, 50 г арахісу, 2 см кореня імбиру, 80 мл кунжутної олії, 10 г кунжуту, 3 ст.л. соєвого соусу, 2 ст. л. оцту, 1,5 ст. цукру, 1,5 ст. солі.

Фото: https://www.instagram.com/zestful_kitchen/

Приготування:

Огірки розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо чайною ложкою м'яку серцевину. Перевертаємо і б'ємо ножем, качалкою або молотком для м'яса, щоб на шкірці з'явилися тріщинки.

Ріжемо огірки невеликими шматочками, перемішуємо із сіллю. Залишаємо в холодильнику на 45 хвилин маринуватися.

Коли огірки просоляться, промийте під краном і добре просушіть, щоб не залишилося зайвої води. Потім залийте соєвим соусом і додайте цукор.

На сковороді розігрійте масло і обсмажте арахіс. Імбир дрібно наріжте, часник подрібніть ножем або за допомогою пресу, зелену цибулю нашаткуйте, червоний перець поріжте тонкими кільцями.

З'єднайте всі інгредієнти разом та добре перемішайте. Дайте побитим огіркам по-китайськи постояти 15 хвилин у холодильнику, після чого насолоджуйтесь їх яскравим смаком.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати полуницю в білому або молочному шоколаді, щоб порадувати себе та своїх близьких оригінальним десертом

Що посіяти у травні і яке насіння краще використовувати: пам'ятка для городників

Які пряно-ароматичні культури можна посадити на городі в травні, а також яке насіння краще використовувати і як його правильно сіяти  

Чим підживити полуницю під час і після цвітіння: поради досвідчених дачників

Якими мінеральними та органічними добривами можна підгодувати полуницю під час цвітіння та після нього, а також як їх застосовувати