Лайм

Як приготувати биті огірки по-китайськи: простий рецепт

Пікантна закуска сподобається любителям гостренького

У сезон огірків господині намагаються заготовити їх на зиму різними способами. Також популярністю користуються швидкі закуски, наприклад, малосольні огірки в пакеті. На цьому варіанти не закінчуються, і theLime знайшов у Instagram рецепт огірків по-китайськи.

Кулінарний блогер із Дніпра Поліна Хан розповіла, як приготувати биті огірки із соєвим соусом та червоним перцем. У них дуже виразний смак, тому їх можна їсти навіть із прісними гарнірами.

Інгредієнти: 2 гладких огірка, 3 пера зеленої цибулі, 4 зубчики часнику, 1 перець чилі, 50 г арахісу, 2 см кореня імбиру, 80 мл кунжутної олії, 10 г кунжуту, 3 ст.л. соєвого соусу, 2 ст. л. оцту, 1,5 ст. цукру, 1,5 ст. солі.

Фото: https://www.instagram.com/zestful_kitchen/

Приготування:

Огірки розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо чайною ложкою м'яку серцевину. Перевертаємо і б'ємо ножем, качалкою або молотком для м'яса, щоб на шкірці з'явилися тріщинки.

Ріжемо огірки невеликими шматочками, перемішуємо із сіллю. Залишаємо в холодильнику на 45 хвилин маринуватися.

Коли огірки просоляться, промийте під краном і добре просушіть, щоб не залишилося зайвої води. Потім залийте соєвим соусом і додайте цукор.

На сковороді розігрійте масло і обсмажте арахіс. Імбир дрібно наріжте, часник подрібніть ножем або за допомогою пресу, зелену цибулю нашаткуйте, червоний перець поріжте тонкими кільцями.

З'єднайте всі інгредієнти разом та добре перемішайте. Дайте побитим огіркам по-китайськи постояти 15 хвилин у холодильнику, після чого насолоджуйтесь їх яскравим смаком.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні