Лайм

Як приготувати ситний Яворівський пиріг з гречкою: традиційний рецепт

Поекспериментуйте на кухні!

Якщо ви чи ваші рідні у числі тих, хто полюбляє солоні пироги, то наступні рецепти саме для вас. Раніше ми розповідали, як спекти осетинський пиріг із картоплею та сиром – його смак вас приємно здивує. Цього разу theLime поділиться рецептом традиційної української страви, головні компоненти якої - гречка та картопля. Тому якщо на вашій кухні є ці інгредієнти, сміливо починайте готувати.

Фото: Pinterest

Для тіста візьміть: борошно 500 грам, вода 1 стакан, дріжджі живі 30 грам, сіль 3 ч.л, цукор 1/2 ч.л, олія 20 грам, яйця 1 шт. Для начинки знадобиться: картопля 2 кг, гречка 250 грам, цибуля 1-2 шт, олія, сіль, перець.

Приготуваня: в теплій воді розводимо дріжджі, додаємо сіль, цукор та 1/2 яйця. Додаємо борошно, олію та замішуємо тісто. Накриваємо його рушником та ставимо в тепле місце, щоб підійшло.

Тим часом робимо начинку: чистимо та варимо картоплю, цибулю нарізаємо та робимо зажарку. Гречку обов’язково запарюємо кипятком - щоб не розпався пиріг. Змащуємо деко та викладаємо тісто. Розминаємо картоплю та додаємо спеції, зажарку і гречку. Перемішуємо та викладаємо на тісто. Сформований пиріг змазуємо яйцем та ставимо в розігріту на 180 градусів духовку. Час приготування - 60 хвилин. Смачного!

Фото: Pinterest

Яворівський пиріг зазвичай прийнято подавати із борщем, червоним або білим на заквасці, з грибною мачанкою, до холодцю чи буряків із хроном, з кислим молоком та сметаною. У піст страву готують без яєць та кладуть у начинку смажену на олії цибулю.

  • Зробіть вдома пиріг з м'ясом та грибами. Порадуйте близьких смачною випічкою!
  • Також приготуйте спіральний пиріг з овочами і сиром. Подивіться тут, як приготувати оригінальну страву для всієї родини.

Найцікавіші історії та новини дня тепер уTelegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні