Лайм

Печемо вдома пиріг з м'ясом та грибами: простий рецепт для вечері

Порадуйте близьких смачною випічкою

Напередодні вихідних чимало господинь шукають нові рецепти страв, щоб порадувати своїх рідних або друзів. Якщо ви вже пробували робити солоний пиріг, поекспериментуйте і додайте в начинку м'ясний фарш. theLime підібрав для вас детальний рецепт і описав усі тонкощі приготування відкритого пирога з м'ясом і грибами.

Інгредієнти для тіста: борошно (3-4 склянки), вершкове масло (200 г), яйця (2 шт.), цукор (30 г), пресовані дріжджі (75 г), молоко 2,5% (0,5 склянки), сіль (0,5 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: ошийок яловичини (150 г), ошийок свинини (150 г), шампіньйони (200 г), морква (1 шт.), ріпчаста цибуля (1 шт.), олія (2 ст. л.), сіль (1 ч. л.), чорний мелений перець (0,5 ч. л.), куркума (0,3 ч. л.), молоко (1,5 ст. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для приготування тіста всі продукти повинні бути кімнатної температури.

Беремо нехолодне молоко і додаємо в нього 1 ч. л. цукру і ламаємо руками пресовані дріжджі. Потім поступово вводимо 0,5 склянки борошна, перемішуючи. В окремій ємності збиваємо за допомогою вилки два яйця з сіллю. До яєчної маси додаємо розтоплене вершкове масло та 1,5 склянки борошна, ретельно перемішуємо.

Потім змішуємо молочну і яєчну суміші, замішуємо тісто спочатку в мисці, потім перекладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Додаємо борошно, вимішуємо, поки тісто не перестане липнути до рук.

Для того, щоб прискорити процес бродіння дріжджів, викладаємо тісто в ємність з теплою водою (36-40°С) і чекаємо, поки воно спливе - це приблизно 30 хвилин. Після - викладаємо його на паперові рушники. Цього тіста вистачить на приготування декількох пирогів.

Для начинки відварюємо яловичину і свинину в одній каструлі. Яловичину варимо близько 40-50 хвилин, а свинину - 20-30 хвилин. Чекаємо, поки м'ясо охолоне, а потім пропускаємо його через м'ясорубку.

Цибулю і моркву промиваємо під проточною водою. Цибулю чистимо від лушпиння, ріжемо дрібними кубиками. Моркву чистимо і тремо на дрібній терці. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, обсмажуємо на ній цибулю, додаємо моркву, тушкуємо 3-5 хвилин.

Гриби ріжемо дрібно, а потім додаємо обсмажуватись у сковороду. Коли гриби пустять воду, додаємо м'ясний фарш, перемішуємо, обсмажуємо ще 5 хвилин. У самому кінці додаємо спеції за смаком. Охолоджуємо начинку.

Беремо близько 350 г тіста і розгортаємо його в круглий пласт товщиною 0,5 см і діаметром 26 см. Форму для випічки змащуємо маслом або застилаємо пергаментним папером. Викладаємо тісто і формуємо по краях бортики. Надлишки обрізаємо. Викладаємо на тісто начинку.

Борти скручуємо в рулетики, а з надлишку тіста можна зробити решітку, якою покриємо зверху пиріг. Накриваємо пиріг кухонним рушником і залишаємо на 15-20 хвилин. Перед випічкою можна змастити пиріг яйцем або молоком з куркумою.

Розігріваємо духовку до 180°C і випікаємо пиріг 20-25 хвилин. Змочуємо лист пергаменту водою і накриваємо їм пиріг, продовжуємо випікати ще 15-20 хвилин. Таким чином верхівка не згорить, а середина і низ добре пропечуться.

Потім виймаємо готовий пиріг з форми і накриваємо вологим рушником на 10-15 хвилин.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні