Чимало господинь полюбляють експериментувати на кухні. І якщо ви вже пекли морквяний пиріг із горіхами, цього разу урізноманітніть своє меню осетинським пирогом. theLime ділиться з вами простою інструкцією, як його зробити з начинкою з картоплі та солоного сиру.
Інгредієнти для тіста: борошно (300 г), молоко (100 мл), вершкове масло (30 г), свіжі або сухі дріжджі (10 г або 5 г), цукор (0,5 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.).
Інгредієнти для начинки: картопля (3-4 шт.), адигейський сир (100 г), сметана або молоко (2 ст. л.), вершкове масло (40 г), сіль.
Приготування:
Для приготування тіста для осетинського пирога злегка підігріваємо в невеликому сотейнику молоко, додаємо до нього 100 мл теплої води, сіль, цукор та дріжджі. Перемішуємо до однорідної консистенції.
На чисту робочу поверхню або дошку просіюємо через сито борошно - так, щоб вийшла невелика гірка. Робимо поглиблення і тонкою цівкою виливаємо дріжджову суміш. Потім додаємо вершкове масло, яке необхідно спочатку розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, а потім остудити. Замішуємо тісто, за бажанням – досолюємо його. Перекладаємо його у велику миску, накриваємо рушником або харчовою плівкою та ставимо у тепле місце приблизно на 1 годину. За цей час тісто має значно збільшитись у розмірах.
Для приготування начинки беремо картоплю і ретельно промиваємо під проточною водою, щоб змити залишки бруду зі шкірки. Ставимо на плиту каструлю з водою і варимо картоплю "в мундирі" близько 25-35 хвилин. Потім виймаємо, чекаємо, доки вона охолоне, і чистимо. Перекладаємо очищені бульби в миску та розминаємо виделкою.
Адигейський сир, молоко або сметану додаємо до картоплі та також розтираємо виделкою. За бажанням солимо і перемішуємо.
Тісто, що підійшло, розминаємо долонею і формуємо з нього коржик товщиною 7-10 мм. Викладаємо його на деко, застелене пергаментом.
На середину коржика висипаємо начинку, розрівнюємо її по всій поверхні, а потім кінці тіста стягуємо до середини та защипуємо. Розрівнюємо поверхню, а також робимо зверху надріз для виходу пари.
Духовку наперед розігріваємо до 200°С.
Ставимо в гарячу духову шафу і випікаємо близько 15-20 хвилин до утворення рум'яної скоринки. Потім виймаємо пиріг і змащуємо його розтопленим вершковим маслом.
Подаємо до столу, порізавши на порційні шматочки, і насолоджуємось смаком.
- Раніше ми розповіли, як спекти смачний яблучний пиріг із карамеллю.
- Читайте також на theLime, як приготувати вдома грузинську ачму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.