Серпень для багатьох господинь – гарячий місяць, тому що потрібно встигнути зібрати врожай та приготувати заготовки на зиму. І якщо ви вже зробили мариновані помідори черрі з перцем, закрийте також кілька банок солодкого перцю з медом. theLime підібрав простий рецепт.
Інгредієнти на 1 банку 0,5 л: болгарський перець (1-3 шт.), лавровий лист (1 шт.), ароматний перець (2 шт.), гвоздика (2 шт.).
Інгредієнти для маринаду на 9 банок по 0,5 л: оцет (150 г), цукор (200 г), мед (2 ст. л.), сіль (2 ст. л.), вода (2 л).
Приготування:
Для такої консервації потрібно підготувати банки по 0,5 л. Промиваємо їх у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Наливаємо в кожну трохи води, ставимо в мікрохвильову піч і вмикаємо найбільшу потужність. Стерилізуємо приблизно 10 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою.
Болгарський перець промиваємо у проточній воді, очищаємо від насіннєвої коробки та білих прожилок. Розрізаємо кожен на 4 частини, а якщо великий – на 6-8 частин.
Готуємо маринад: спочатку кип'ятимо воду, додаємо сіль, мед та цукор, перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Наприкінці вливаємо оцет.
На дно кожної банки викладаємо лавровий лист, 2 горошини ароматного перцю, 2 шт. гвоздики. Заливаємо гарячий маринад та накриваємо кришкою.
Ставимо банки з перцем у велику каструлю, дно якої необхідно вистелити марлею або рушником. Наливаємо воду по плічка банок і стерилізуємо приблизно 15-20 хвилин. Потім акуратно дістаємо та закочуємо кришками. Накриваємо теплою ковдрою і залишаємо у такому вигляді приблизно на добу. Потім прибираємо в темне прохолодне місце.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму мариновані помідори Пальчики оближеш.
- Читайте також на theLime, як зберегти болгарський перець свіжим якомога довше.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.