Кожна господиня має свій улюблений рецепт консервованих томатів. Комусь подобаються квашені помідори з насиченим гострим смаком, хтось у захваті від італійської кухні та готує в'ялені томати в олії. Але класичні мариновані помідори із сіллю, цукром, лавровим листом та парасольками кропу незмінно користуються популярністю. Не дарма в народі цей рецепт прозвали "Пальчики оближеш".
Інгредієнти на 3 літри води: 3 кг помідорів, 3 ст. л. солі, 7 ст. л. цукру, 200 мл оцту, перець горошок, лавровий лист, парасольки кропу (за бажанням - листя смородини та хрону), 3 ст. л. олії (1 ст.л. на літрову банку), 3-4 цибулини, 3 головки часнику.
Приготування:
Помідори промити, зрізати хвостики, розрізати навпіл, не дорізаючи до кінця. Вставити в помідори кружальця цибулі.
У літрові банки всипати по 5 горошин перцю, 1 лавровий лист, парасольку кропу, кілька зубків часнику. Викласти помідори, влити олію.
Для маринаду: в каструлю налити 3 л води, додати сіль, цукор, перець горошок, лавровий лист. Довести до кипіння, влити оцет і закип'ятити.
Розлити в банки, закрити кришками, стерилізувати 10 хвилин після закипання. Закатати кришки, перевернути догори дном і накрити ковдрою до остигання.
- Читайте, як приготувати на зиму гостру аджику з болгарським перцем.
- ТакожTheLime розповідав, як закрити мариновані помідори в снігу з часником.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.