Лайм

Хрусткий та соковитий. Рецепт салату з капусти і моркви на зиму

Це дуже смачно

Якщо ви вже приготували мариновані зелені помідори кружечками, і зараз шукаєте новий рецепт смачної заготовки, спробуйте зробити салат з капусти, перцю та моркви. Він готується максимально просто, не потребує великої кількості компонентів, а його смак приємно вразить і вас, і вашу родину.

Салат з моркви, капусти та перцю можна також використовувати у якості борщової заправки. Крім того, моркву можна замінити буряком - це вже обирайте на свій смак.

Фото: youtube.com/c/ЗакарпатськаГосподиня

Інгредієнти: капуста 4 кг, морква 2 кг, цибуля 1 кг, болгарський перець 1 кг, сіль 200 гр, оцет 250 гр, цукор 100 гр, олія 600 гр, лавровий лист, чорний перець у вигляді горошку.

Приготування: капусту пошаткуйте як на салат. Моркву подрібніть як на моркву по-корейськи. Цибулю та перець також ріжемо як на салат.

Тим часом ставимо на плиту ємність, у яку виливаємо олію та додаємо лавровий лист. Доводимо до кипіння – це потрібно для того, щоб олія ввібрала в себе аромат лаврового листа.

Далі у глибокій каструлі змішуємо основні компоненти: капусту, моркву, цибулю і перець. Все добре солимо та ретельно перемішуємо. Додаємо оцет, цукор та перець-горошок, ще раз все перемішуємо. Після чого виливаємо до цих компонентів олію, яку ми раніше кип’ятили разом із лавровим листом. За потреби додаємо ще лавровий лист. Все перемішуємо. Далі салат залишаємо на 4-5 годин постояти. Можна також залишити на ніч. За цей час салат добре просочиться та пустить сік.

Фото: youtube.com/c/ЗакарпатськаГосподиня

Салат разом із соком розкладаємо у банки. Далі їх стерилізуємо: ставимо на плиту кип’ятитися, води повинно бути стільки, що вона покривала половину банки. Коли вода закипить, стерилізуємо 30 хв. Коли вказаний час минув, дістаємо банки та закручуємо кришки. Салат з капусти на зиму готовий, смачного!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Світлого Великодня: найщиріші привітання зі святом своїми словами

Як красиво привітати рідних та близьких з Великоднем 5 травня – привітання своїми словами, які можна надіслати в смс

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою