Якщо ви вже приготували мариновані зелені помідори кружечками, і зараз шукаєте новий рецепт смачної заготовки, спробуйте зробити салат з капусти, перцю та моркви. Він готується максимально просто, не потребує великої кількості компонентів, а його смак приємно вразить і вас, і вашу родину.
Салат з моркви, капусти та перцю можна також використовувати у якості борщової заправки. Крім того, моркву можна замінити буряком - це вже обирайте на свій смак.
Інгредієнти: капуста 4 кг, морква 2 кг, цибуля 1 кг, болгарський перець 1 кг, сіль 200 гр, оцет 250 гр, цукор 100 гр, олія 600 гр, лавровий лист, чорний перець у вигляді горошку.
Приготування: капусту пошаткуйте як на салат. Моркву подрібніть як на моркву по-корейськи. Цибулю та перець також ріжемо як на салат.
Тим часом ставимо на плиту ємність, у яку виливаємо олію та додаємо лавровий лист. Доводимо до кипіння – це потрібно для того, щоб олія ввібрала в себе аромат лаврового листа.
Далі у глибокій каструлі змішуємо основні компоненти: капусту, моркву, цибулю і перець. Все добре солимо та ретельно перемішуємо. Додаємо оцет, цукор та перець-горошок, ще раз все перемішуємо. Після чого виливаємо до цих компонентів олію, яку ми раніше кип’ятили разом із лавровим листом. За потреби додаємо ще лавровий лист. Все перемішуємо. Далі салат залишаємо на 4-5 годин постояти. Можна також залишити на ніч. За цей час салат добре просочиться та пустить сік.
Салат разом із соком розкладаємо у банки. Далі їх стерилізуємо: ставимо на плиту кип’ятитися, води повинно бути стільки, що вона покривала половину банки. Коли вода закипить, стерилізуємо 30 хв. Коли вказаний час минув, дістаємо банки та закручуємо кришки. Салат з капусти на зиму готовий, смачного!
- Дізнайтесь, як приготувати борщову заправку з буряком та капустою на зиму. Знадобиться зовсім небагато часу.
- Також закрийте на зиму лечо з баклажанів, перця та квасолі. Поекспериментуйте на кухні!
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.